Barcelona es convertirà en referència del ciclisme mundial l'agost del 2023
Barcelona es convertirà en referència del ciclisme mundial l'agost del 2023

Montjuïc, protagonista de l'inici de la Vuelta 2023

Barcelona acollirà la gran sortida de l'edició de l'any que ve de la ronda espanyola amb una contrarellotge per equips i un final d'etapa

Actualitzat

Fa 60 anys, Barcelona va acollir la sortida de la Vuelta, amb una etapa en línia amb sortida i arribada a la ciutat. L'últim cop que la capital catalana va acollir una contrarrellotge va ser l'any 1978, també a Montjuïc, amb victòria de Bernard Hinault. 

Ara, la Vuelta hi torna. La pròxima edició arrencarà des de Barcelona i això significa que, durant gairebé una setmana, serà l'epicentre del ciclisme mundial: acollirà la sortida i arribada de la primera etapa, i l'arribada de la segona.

Utrecht, als Països Baixos, ha estat el punt de sortida de la Vuelta a Espanya 2022 (Reuters)

Un recorregut pels punts més emblemàtics

La Vuelta començarà el dissabte 26 d'agost amb una contrarellotge per equips de 14 quilòmetres que sortirà des del front marítim per donar visibilitat a l'anomenat Pavelló Blau.

Des d'aquí, el recorregut anirà a buscar els espais més significatius de la ciutat, com detalla el regidor d'Esports de Barcelona, David Escudé:

"La idea és tenir una sortida molt espectacular des del Pavelló Blau per donar visibilitat al litoral de la ciutat. Farem una volta que intenta agafar el màxim de districtes possibles, com Sant Martí, l'Eixample, Ciutat Vella o Sants, i passarà per la Sagrada Família, la Casa de les Punxes, la Casa Milà, la Casa Amatller o el Passeig de Gràcia."

El final d'aquesta contrarellotge per equips, una de les modalitats més espectaculars del ciclisme de carretera, serà molt similar al de la Marató de Barcelona.

Els ciclistes arribaran per les Arenes i acabaran a la zona de les Fonts de Montjuïc. L'endemà, diumenge 27 d'agost, Barcelona acollirà el final de la segona etapa:

"L'arribada del segon dia serà a l'avinguda de l'Estadi, completant un recorregut per la muntanya de Montjuïc. Volem recordar les imatges icòniques i històriques d'aquelles etapes tan increïbles que encara molts guardem a la memòria."

Philippe Gilbert va superar el Purito Rodríguez en l'arribada a Montjuïc a la Vuelta del 2012 (EFE)

Somiar amb el Tour

L'any 2012, Barcelona ja va acollir el final d'una etapa en línia de la Vuelta. Va ser la novena etapa, en una jornada que va sortir d'Andorra i que va acabar justament davant l'Estadi Olímpic, després de completar el tradicional circuit a Montjuïc, i amb victòria de Philippe Gilbert davant del Purito Rodríguez.

Pocs anys abans, el 2009, el protagonisme va ser per al Tour, amb un final i una sortida d'etapa.

"Tenir la sortida de la Vuelta ens ha d'ajudar a pensar en gran. Sabem que s'ha de treballar amb molta antelació perquè, a més, hi ha moltes ciutats que volen tenir una sortida del Tour. Però, si això funciona, per què no somiar amb una sortida del Tour? Tenir la Vuelta és un pas previ."

El noruec Hushovd va guanyar a Montjuïc l'etapa del Tour de França 2009 (Reuters)

Aquella edició del Tour va tenir dues jornades catalanes. Primer, amb una etapa amb sortida a Girona i final a Barcelona que va guanyar Thor Hushovd, en una jornada marcada per la pluja. L'endemà, amb l'etapa Barcelona-Andorra i, en tots els casos, amb Montjuïc com a escenari.

ARXIVAT A:
EsportsLa Vuelta
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut