Protestes al carrer en temps de pandèmia del coronavirus

Des de fa uns dies hi ha protestes al carrer, en concret en una de les zones amb la renda per càpita més alta de tot l'estat espanyol: el barri de Salamanca
Actualitzat
Protestes al carrer en temps de pandèmia

L'estat d'alarma ha suposat una limitació dràstica de les llibertats en defensa d'un bé superior: la salut de tots. Des de fa dos mesos la gent no es pot desplaçar on vulgui: no hi ha llibertat de moviment; les reunions i trobades han de ser telemàtiques, per tant, el dret de reunió ha quedat limitat, i les manifestacions, tot i que no estan prohibides, són inviables, perquè la gràcia de les protestes al carrer és precisament allò que ara no es pot fer: ajuntar el màxim de persones possibles en un mateix punt de l'espai públic.

Però des de fa uns dies sí que hi ha protestes al carrer. En concret en una de les zones amb la renda per càpita més alta de tot l'estat espanyol: el barri de Salamanca. No és casual, aquesta dada. És un barri amb majoria de votants del Partit Popular i de Vox: dos dels partits que porten per bandera, a més de l'escut d'Espanya, l'ordre i la llei. Doncs amb les concentracions d'aquests dies s'ho estan saltant tot a la torera: la bandera, l'ordre i la llei.

Són protestes amb un deix ultradretà, que posen en perill la resta de la ciutadania, se salten les ordres de l'estat d'alarma i a més, són concentracions no comunicades, per tant, il·legals.

Però són també combustible per a la política de perfil baix de la presidenta de la Comunitat de Madrid. A Isabel Díaz Ayuso li ha faltat temps per aplaudir les protestes del barri de Salamanca, on es crida "Viva España" i "Sánchez asesino". I com si no n'hi hagués prou amb això, la presidenta madrilenya encara ha animat altres barris de la ciutat a fer el mateix... en nom de la llibertat, ai las!

Tant de bo defensés amb la mateixa força les famílies que fan cua per rebre menjar arreu de Madrid. Respectant -elles sí- la distància física de seguretat. Perquè estem en plena pandèmia.

Anar al contingut