Anar a la navegació principal

"Garanties per la democràcia"

Com sempre. Amb aquest lema, aquest vespre diversos diputats de Junts pel Sí amb el suport de la CUP, han presentat els detalls del referèndum del dia

Com sempre. Amb aquest lema, aquest vespre diversos diputats de Junts pel Sí amb el suport de la CUP, han presentat els detalls del referèndum del dia 1 d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya ple de gom a gom amb parlaments del vicepresident Junqueras i del president Puigdemont.

El lema "com sempre" està íntimament relacionat amb l'objectiu de les forces independentistes catalanes: atorgar aire de tranquil·litat i seguretat al referendum. Per això, un per un avui se n'han explicat els detalls. Amb l'empara de la Llei del referèndum que s'aprovarà aviat, que es basa en el dret internacional i en les resolucions del Parlament de Catalunya al llarg dels anys. Sense participació mínima necessària per validar el resultat, si guanya el sí, es proclamarà la independència. Si és el no el que obté el major resultat. es convocaran eleccions. Però fins i tot en aquest supòsit, moltes coses hauran canviat, reblava Puigdemont aquesta tarda en un moment que s'ha fet el silenci.
Afegia el president que Catalunya crearà model perquè haurà estat un exemple per a altres països.

Alhora tant Junqueras com Jordi Turull i marta Rovira que també han fet parlaments, afegien que hi haurà un element diferent en aquest anar a votar, que és tenir el govern espanyol en contra. Dient-ho clar i sense embuts feien també per coneguda, menys temible la reacció de l'executiu espanyol.

La vicepresidenta espanyola Saenz de Santamaría ja s'ha afanyat a dir que en menys de 24 hores anul·laran la llei. Fins i tot la ministra de defensa Dolores de Cospedal ha apel·lat a l'exèrcit. La premsa internacional recull avui que Catalunya es disposa a votar. L'acte d'aquesta tarda ha estat perfectament realitzat. La comunicació, fluida i potent. La posada en escena, la síntesi informativa, el to i el tempo. El públic que omplia passadissos estava exultant. La campanya està a punt de començar. I si alguna vegada havia estat el moment, és ara que és l'hora. Cada dia que passi serà essencial per albirar-ne el resultat.
Anar al contingut

Sílvia Cóppulo

Cada dissabte, a les 13 h, Sílvia Cóppulo té una conversa intimista, sincera i en profunditat amb persones sàvies de diferents sensibilitats. "El divan" és un espai on els convidats es deixen anar i posen l'accent en les seves il·lusions, desitjos i records. Ens podeu trobar a www.ccma.cat/catradio/divan i a les xarxes socials. A Twitter: @eldivanOficial i a Facebook: @eldivanOficial

Cerca posts del blog
Últims posts