Informe Popap

Trucs i consells per treure el màxim partit al teu compte de Gmail

És una de les plataformes de correu més utilitzades a nivell mundial, amb més de 1.000 milions d'usuaris, i aquesta primavera es va actualitzar i va afegir bastantes millores

El correu electrònic és anterior a internet. Els primers indicis són del 1962 quan l'Institut Tecnològic de Massachusetts va comprar un ordinador IBM. Permetia a diversos usuaris iniciar sessió des de terminals remots i guardar arxius al disc dur. Cinc dècades més tard, al Popap, fem un petit taller sobre com li podem treure tot el suc, amb Xavier Llurba, formador del Cibernàrium de Barcelona Activa

Novetats principals de la nova versió

 1. Menú lateral a la dreta amb accés a les notes (Keep), a les tasques i al calendari
 2. Interfície més clara i neta
 3. Arxius adjunts més visibles i més facilitat per accedir-hi
 4. Possibilitat de posposar mails. Pots programar-lo perquè Gmail te'l recordi més tard
 5. Respostes automàtiques en la versió web (només es podien fer servir a l'app)
 6. Correu confidencial que no es pot reenviar, imprimir o descarregar i el pots programar perquè s'autodestrueixi.
 7. Nous avisos de perillositat de correus molt clars
 8. Mode offline per treballar sense connexió. Un cop en tens, se sincronitza

Trucs per aprofitar-ho al màxim, segons Xataka:

 1.  No ho enviïs a spam, bloqueja un usuari. Gmail et permet bloquejar comptes perquè mai més t'arribi cap mail d'aquell emissor. Es pot fer en el menú que hi ha al costat de l'opció respondre.
 2. Configura la teva safata d'entrada. Pots triar entre les pestanyes predefinides, afegir-ne o treure'n.
 3. Organitza els correus que reps amb etiqueta
 4. Crea filtres per automatitzar accions. Per exemple, reglar que quan t'arriba un mail d'un familiar vagi directament a l'etiqueta "Personal".
 5. Cancel·la l'enviament d'un correu. Pots configurar un enviament amb retard de 5, 10, 20 o 30 segons. D'aquesta manera pots fer-te enrere un cop has enviat un correu.
 6. Organitza els correus amb estrelles de prioritat. Per defecte, podeu marcar els correus amb una estrella, però pots implantar fins a 5 estrelles de colors diferents i signes d'exclamació o interrogació. Per activar l'opció, s'ha d'anar al menú de configuració, i a la pestanya general buscar l'opció "Estrelles".

   

   

 7. Sincronitza diferents comptes de Gmail. Ves a les opcions de Gmail i entra a la pestanya "Comptes i importació". Allà hi ha l'opció "Afegir una altra direcció de correu teva".
 8. Gestiona a través de Gmail els comptes que tinguis a Yahoo, Outlook...
 9. Crea un tema personalitzat (canviar el fons)
 10. Crea una llista de tasques amb els teus correus. Un cop dins del correu, ves al menú dels tres punts. Una de les opcions et permet afegir-lo a tasques pendents.
 11. Utilitza els comandos de recerca per trobar millor els mails. Amb "in:trash" i "in:spam" redueixes els resultats de cerca als correus que apareixen a les carpetes de reciclatge. També pots utilitzar "label:" per triar la carpeta on cal buscar, i "filename:" per buscar el nom d'un arxiu adjunt. 
 12. Anul·la les subscripcions. En algunes "newsletter" et surt al costat del remitent una opció de Gmail que et deixa cancel·lar la subscripció automàticament.
 13. Respon i arxiva els correus. Si hi ha un fil de correus que ja està tancat i solucionat, el vols treure de la safata d'entrada, però no el vols eliminar, pots arxivar-lo.
 14. Fes còpies de seguretat al teu disc dur dels mails.
 15. Permet que algú altre faci servir el compte sense donar-li la contrasenya. A la configuració de Gmail, si vas a Comptes i importació veuràs l'opció "Concedir accés al teu compte", que obre una altra pestanya on has d'escriure el correu de la persona a qui dones permís. 

 

ÀUDIOS RELACIONATS