Popap

Els millors trucs per triomfar a YouTube

Transgressió i constància són dos de les claus per convertir-te en un "youtuber" d'èxit
Carles Pauné
YouTube traurà els comentaris de vídeos de menors per frenar la pedofília

YouTube

Roc Massagué és l'expert per excel·lència del Popap en YouTube. Ens ha portat els millors trucs per ser un "youtuber" d'èxit. Massagué té una llarga experiència com a creador de contingut d'aquesta plataforma, és l'Outconsumer.

Sempre dic que tothom pot triomfar a internet i n'estic convençut, però no es pot triomfar de qualsevol manera, hi ha uns codis, certes normes que s'han de seguir si vols aconseguir-ho.

Massagué creu que hi ha quatre condicions indispensables per triomfar a YouTube:

1. Transgressió

S'ha de buscar l'originalitat en el contingut i intentar desmarcar-se del que fan altres canals. Si s'aporta una visió personal i un codi narratiu propi, el canal té tots els números de triomfar. Un bon exemple seria el "youtuber" Benshorts, que recorre el món visitant supermercats i explicant-ho a través de YouTube.

2. Constància

No s'hi val penjar un vídeo de tant en tant, s'ha de publicar contingut regularment. D'aquesta manera podem tenir els espectadors atents a la següent entrega. Cal trobar l'equilibri entre dedicar temps per elaborar vídeos de qualitat i publicar-los amb una freqüència constant. Segons el Roc, un vídeo a la setmana és l'ideal. Àlex Gibert, "youtuber" de moda, música i tendències penja contingut amb una freqüència exemplar.

3. Identificació
Assolir aquest punt és complicat. L'espectador s'ha de sentir identificat amb el creador de continguts. Això se sol aconseguir quan s'ensenya una vida corrent i de manera espontània. Els espectadors no han de notar "distància" entre ells i el "youtuber". "HolaSoyGerman" ha aconseguit al llarg de la seva etapa com a "youtuber" connectar amb els espectadors a través de l'empatia dels seus monòlegs.

4. Coneixement del mercat
S'ha d'intentar jugar a favor de la plataforma: comprovar quines temàtiques i formats estan de moda per apropar-nos al públic. En aquest sentit, la música sempre funciona a YouTube, els vídeos de 10 minuts amb algú parlant a càmera i utilitzant recursos d'edició per intercalar gifs i mems, són adequats. Però penjar un vídeos de mitja hora sense veu i pobre d'edició no funciona gaire.

Seguint les seves pròpies directrius, Roc Massagué ha analitzat al programa el canal d'un youtuber novell, Xavier Salvà.

ÀUDIOS RELACIONATS