Popap

Ja pots escoltar a Alexa tots els directes de les emissores de Catalunya Ràdio

El director de Catalunya Ràdio Saül Gordillo remarca que l'accés als podcasts i la integració a Google Home són els següents passos en l'aposta tecnològica de la ràdio pública en el món dels assistents de veu

Els directes de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, iCat i Catalunya Música ja estan disponibles a Alexa, l'assistent de veu d'Amazon. Aquest dimarts s'han estrenat les noves aplicacions, que permeten a l'oient activar i gestionar només amb la veu el directe de les quatre emissores. Tots els detalls per activar les noves "skills" estan disponibles a catradio.cat/alexa.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha explicat que aquesta és una aposta estratègica de la ràdio pública: 

"Un 7% dels internautes té assistent de veu i la utilitza, un percentatge que anirà creixent. Amb aquest desplegament, des de la ràdio pública fem un gran salt endavant en l'aposta tecnològica per ser presents als nous dispositius de consum de ràdio en què s'estan convertint els assistents de veu. Catalunya Ràdio esdevé líder en innovació arreu de l'Estat."

L'assistent de veu d'Amazon no incorpora encara el català, però es pot fer una petita trampa per activar les emissores de Catalunya Ràdio.

"L'Alexa no parla català, de moment, però esperem que el consum de continguts en català faci que Amazon accepti fer-ne una versió. Hem fet una petita trampa. I és que l'"inicia" en català confon l'Alexa amb l'espanyol llatinoamericà i funciona per engegar la reproducció."

Molts usuaris ens han fet arribar el seu malestar perquè les nostres emissores no estan encara disponibles a través de Google Home. Saül Gordillo assegura que s'està treballant per oferir aquest servei com més aviat millor:

"Amb Google Home l'aproximació no ha estat tan ràpida com hem volgut, però també hi hem fet gestions."

A banda d'activar els directes, a la "skill" d'iCat l'usuari pot preguntar quina cançó està sonant. En els dispositius amb pantalla, també es mostra la portada del disc que està sonant i el programa.

Catalunya Ràdio va estrenar el 16 de setembre passat la seva nova "skill", que incorpora una sintonia de l'emissora evolucionada i un nou to de relació amb l'oient. Fins aleshores, Catalunya Ràdio disposava de diverses "skills" per poder escoltar píndoles informatives des dels dispositius amb Alexa: els titulars del "Telenotícies vespre" i Catalunya Informació, la portada de Mònica Terribas, la previsió d'"El temps" de TV3 o "L@Net", d'Albert Cuesta.

Les "skills" per oferir els directes de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, iCat i Catalunya Música són només el principi, segons ha afegit Saül Gordillo:

"Esperem que continguts tipus podcasts també estiguin disponibles en un futur."

Les quatre "skills" de Catalunya Ràdio ofereixen una experiència d'ús molt acurada, per poder activar i gestionar tots els directes només amb la veu. Per sentir els directes, només cal que l'usuari demani a Alexa que iniciï una de les emissores.

ÀUDIOS RELACIONATS