"Una lluna a l'aigua" a OT

Manu Guix: "Teníem molt clar que a OT s'havia de cantar en català en aquesta edició"

És la primera vegada que en una gala d'OT s'ha cantat en català. La versió d'"Una lluna a l'aigua" de Txarango ha triomfat, malgrat la polèmica a les xarxes socials, i el concursant terrassenc Miki Núñez s'ha convertit en favorit
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

El músic, productor i professor d'OT Manu Guix explica al programa Popap que està molt satisfet d'haver fet aquesta aposta:

"Sabia que seria especial. Estem supercontents perquè s'havia de normalitzar des de fa molt de temps. Era una cosa que tots teníem molt clara. Per desgràcia la situació és la que és i hi ha gent que ho ha vist com un atac."

 

Aquesta és l'actuació que ha tingut nombrosos partidaris i detractors:

 

Doble polèmica a les xarxes socials

En la segona edició d'OT, el 2002, es va interpretar "Boig per tu" de Sau, però es va cantar en castellà. Aquesta era la primera vegada que el català sonava en un plató del popular concurs, i quan es va anunciar la tria de la cançó ja es va generar polèmica a les xarxes socials.

Ahir, la majoria de crítiques anaven en dos sentits: per cantar en català i perquè la versió no incloïa la frase "De Catalunya al món". Una crítica que el mateix Manu Guix ja va contestar a Twitter, assegurant que sempre s'editen les versions per fer-les més curtes:

Twitter va bullir amb comentaris com aquests:

 

A principis d'any, el director d'OT, Tinet Rubira, parlava amb Mariola Dinarès de l'estratègia digital del programa i sobre el català assegurava:

"A OT, si sabés que un  tema en català s'entendrà a nivell global i no perjudicaria els concursants en les votacions, els hi donaria."

 

El vídeo de l'actuació de Miki ha obtingut més de 166.000 visualitzacions en 12 hores a Youtube. Durant la gala, Rubira destacava a Twitter l'impacte que estava tenint en directe.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut