Els mems de l'operació Volhov: Tots a ballar "Jerusalema"!
El Kremlin, Putin, Rússia i la Guàrdia Civil han estat els grans protagonistes a les xarxes arran de l'operació contra el finançament del procés
Els mems de l'operació Volhov: Tots a ballar "Jerusalema"!
L'operació Volhov i el contingut de la interlocutòria del jutge vinculant-hi Rússia i Putin inunden la xarxa de mems
Popap

Els mems de l'operació Volhov: Tots a ballar "Jerusalema"!

El Kremlin, Putin, Rússia i la Guàrdia Civil han estat els grans protagonistes a les xarxes arran de l'operació contra el finançament del procés

Actualitzat
TEMA:
Xarxes socials

L'humor ha esclatat en una qüestió que és molt seriosa. Ja fa dies que alerto que hi ha una gran part de la població que s'informa "a cop de mem". Informacions com aquestes arriben com un míssil a una gran part de la població, majoritàriament jove, que està a les xarxes barrejant entreteniment i informació. A casa, el meu fill adolescent mirava el Telenotícies de TV3 ja sabent aquesta informació "sobre els tancs russos", diu. Riem abans de saber d'on surt tot plegat.

L'humor a les xarxes va esclatar amb el tuit irònic de l'ambaixada russa, redactat en un to poc institucional.

Amb la Sílvia Creus, cada dia al "Popap" fem una crònica de xarxes i hem trobat un munt de contingut relacionat amb la presumpte trama russa del procés català.

El mems més viralitzats

Els tuits que han tingut més repercussió

Ha fet tendència la paraula "Bocachancla" i el compte del ministre espanyol d'Afers Exteriors Josep Borrell

 

També ens hem fixat en el tuit de la Viquipèdia en català. Sense dir res, feia el que s'anomena #Newsjacking, apuntar-se als temes d'actualitat.

Un munt de tuitaires s'han posat a compartir frases en rus, com el músic Quimi Portet.

No cal que ho passeu pel traductor de Google, ja ho hem fet nosaltres:

 

A xarxes ha reaparegut també la paraula "fairy"

Pel que fa al relat, també ha estat tendència l'expressió "Guàrdia Civil" i arran de tot això s'han recordat alguns moments destacats, com aquest vídeo del mitjà rus RT, que al seu moment ja va ser molt viral. Sempre que es parla de Rússia a les xarxes es recorre a aquest compte. Molts usuaris ho han fet.

Començava aquest recull dient que hi ha una part de la població que està dins d'una bombolla d'entreteniment a ñes xarxes i s'informe des d'allà. Això ho sap molt bé la Guàrdia Civil espanyola, que enmig d'aquest ambient ha obert un compte a TikTok per promocionar-se i alertar a "cop de ball" i músiques que són tot un èxit.

Tots a ballar "Jerusalema"!

@guardiacivilesp

##guardiacivil##062##perros##perrospolicia##gc##serviciocinologico

♬ Jerusalema (feat. Nomcebo Zikode) [Edit] - Master KG
ARXIVAT A:
Xarxes socials Guàrdia CivilVladímir Putin
Anar al contingut