Apps i dispositius indispensables per a excursionistes i amants de la muntanya

La tecnologia és una aliada per gaudir de la muntanya, trobar noves rutes i aprendre geografia
Mapes, geolocalització i alertes meteorològiques, els recursos més útils per anar a la muntanya

Mapes, geolocalització i alertes meteorològiques, els recursos més útils per anar a la muntanya

Sovint quan parlem d'anar a la muntanya parlem de desconnectar, silenci, cel blau, calma... Però la tecnologia també hi ha arribat i cada vegada és més imprescindible per tenir una excursió tranquil·la i segura i per aprofitar més l'experiència. Experts en senderisme i tecnologia expliquen al "Popap" les aplicacions i els aparells que més els agraden i que els resulten més útils.

Catalunya Offline

Catalunya Offline és una aplicació per mòbil feta per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que us permet moure-us pel territori català, prendre punts i gravar les vostres rutes i excursions amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil. L'aplicació permet la descàrrega i visualització de la cartografia de l'ICGC, tant del mapa topogràfic com de l'ortofotomapa.

Wikiloc

Wikiloc és una de les apps més conegudes i indispensables. És una base de dades de rutes que ens podem descarregar al mòbil amb tots els detalls del recorregut. També podem pujar els nostres camins preferits i acompanyar-los de fotos i explicacions. Té l'opció de compartir la informació amb altres usuaris.

Oruxmaps

Una app de tracking completíssima que permet accedir a mapes online i offline. És gratuïta i sense publicitat. L'aplicació està pensada per a tot tipus d'activitat en què sigui necessari saber la nostra posició sobre un mapa o seguir i guardar un recorregut.

Senderisme i Teca

Semblant a Oruxmaps, però especialitzada en territori català. Les rutes estan ordenades per punts d'interès: Cadí, Montserrat, l'Alt Pirineu, Núria-Ulldeter o la Vall de Camprodon, entre moltes altres propostes.

Rain Alarm

Rain Alarm ens avisa en temps real de les precipitacions que s'estan acostant, basant-se en dades analitzades al moment. Molt útil per buscar aixopluc abans no sigui massa tard.

Alpify

Amb aquesta aplicació podeu envia la vostra ubicació exacta en qualsevol situació d'emergència.

PEAKFINDER

Peakfinder ens permet conèixer els cims que tenim al voltant. Costa al voltant de 5 euros. A través d'un dibuix, l'app ens dirà quins cims podem observar des de la nostra posició, on són, la distància, l'alçada, etc.

Una funció molt interessant és la que permet descarregar les dades de grans zones geogràfiques i fer visualitzacions offline, i veure la vista que tindríem des de qualsevol dels cims de la base de dades en qualsevol moment.

Peaklens

Una aplicació que també serveix per localitzar els noms de les muntanyes del nostre entorn. Ho fa, però, utilitzant la càmera del nostre mòbil per donar-nos la visió real del que estem mirant.

Instamaps

Disponible en web i per ordinador. Serveix per crear mapes, penjar-los i poder descarregar-se el contingut. És molt útil per planificar les excursions

L'ull del temps

Es tracta d'una aplicació mòbil i web feta per l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Permet veure com era un territori l'any 1945 o el 1956 (a escollir). Funciona geolocalitzant-se.

Pintamaps

Una eina per customitzar els mapes, ressaltar-ne el que més us interessi: carrers, zones verdes, àrees industrials, etc.

A nivell d'aparells, els experts recomanen portar un bon GPS que ens permeti ubicar-nos, el mòbil amb la bateria carregada per fer trucades d'emergència i una bateria externa que es pugui carregar amb plaques solars.

ÀUDIOS RELACIONATS