Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La periodista i filòloga visita "El divan"

Pilar Rahola, la guerrera blanca, el roure tendre

Fa mil anys que ens vam conèixer amb la Pilar, i de cor confesso que profundament l'admiro. Allà on és, la seva autenticitat la fa brillar. Davant d'un micròfon, és la guerrera blanca que lluita aferrissadament perquè les seves idees guanyin.

Actualitzat

Coherent i trencadora sempre. Ho ha estat també en la política i ho continua sent en el periodisme escrit i la literatura. Però sobretot és abrusadorament vital, un pou d'energia, un roure tendre. Gestiona amb determinació el poder de ser influent. No s'arruga mai per por que tingui, i viu obsessivament arrelada al present. Sempre al costat de les víctimes, defensa els cristians coptes, les dones musulmanes i el poble jueu. Per a Catalunya vol la llibertat, ella que fa uns ullets tristos en recordar com s'abaixava la veu al menjador de casa a l'esmentar el tiet avi afusellat Carles Rahola. Com si tenir una víctima a la família et fes culpable. Adés i ara, el silenci és el signe de la repressió.

La Rahola parla de sexe divertit i i ens fa enveja. Riem. És la complicitat la que basteix la força de la parella, assegura. M'agrada que parli bé dels dos marits que ha tingut, i que tingui la gosadia, ara que és avia, de pensar en si trencarà amb el seu home el cinquè llit.

El prestigi i l'arrogància del poder són masculins, diu sense pèls a la llengua. El rei Joan Carles li va posar la mà al pit fent-li girar com si fes una taronjada, allà on duia un pin republicà. Vint anys ha trigat a explicar el seu particular Me Too a El Divan.

L'han prohibit a Cuatro i a Tele 5. En un primer temps, Jordi Pujol la va vetar a TV3, però ens calen més Raholes vehements i honestes que eixamplin espais com la Pilar. I que ens entendreixin, com quan assegura que el més important que ha fet a la vida és estimar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut