Pilar Cugat, nova cap de Catalunya Música

La periodista, proposada pel director de Catalunya Ràdio Saül Gordillo, substitueix Àlex Robles al capdavant de l'emissora de clàssica
Pilar Cugat, nova cap de Catalunya Música

Pilar Cugat (Tortosa, 1962) treballa a TV3 des del 1993. Relacionada plenament amb el món de la cultura i l'entreteniment, on ha estat cap del departament de Programes Culturals a la televisió del 2014 al 2016. Arriba a Catalunya Música amb la intenció de "donar més aire al jazz i a les músiques del món", i amb l'objectiu de posar l'oient, especialment als joves, "al centre del nostre treball".

Emprenc aquesta nova etapa professional amb ganes de fer-la créixer, de diversificar-la, d'obrir-la als joves talents, d'introduir noves maneres de parlar de música i també d'escoltar-la

El nomenament de la nova cap de Catalunya Música arriba uns mesos després que l'emissora hagi presentat una renovació total de la seva oferta digital. Amb un nou web, adaptat a l'última evolució tecnològica, que potencia l'escolta del directe amb un reproductor avançat que ofereix informació addicional relacionada amb l'obra que s'està reproduint. Aquesta renovació, formal i estètica, de les plataformes de Catalunya Música, busca una ampliació de l'audiència, amb nou públic, i que el consum dels continguts es faci d'una manera més atractiva i emocional.

Àlex Robles assumeix noves responsabilitats en l'àmbit dels programes culturals a Televisió de Catalunya i tanca així una etapa de més de 15 anys al capdavant de l'emissora, en què Catalunya Música s'ha consolidat com a referència cultural indiscutible en el seu àmbit.

Catalunya Música va néixer el 10 de maig de 1987. Ja amb 30 anys de vida, l'emissora ha recollit a l'antena milers de músiques diferents, ha donat a conèixer expressions musicals de tots els temps i, en moltes ocasions, també ha estat testimoni directe de primeres audicions. A més de ser membre de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió [UER].