L'arquitectura determina tots i cadascun dels espais per on transcorre la vida, des del llit fins al mercat passant per la platja. El disseny d'aquests espais no hauria de ser una decisió única d'arquitectes, urbanistes i polítics. Poder decidir com es volen els entorns fa les persones més lliures i els mateixos arquitectes en són conscients; per això treballen per una arquitectura cada dia més participativa i entenedora per a tothom.

"Perspectiva" mostra les tendències i els debats sobre l'arquitectura i l'urbanisme que es projecten al país, la personalitat pròpia dels arquitectes catalans arreu del món i també les eines de participació ciutadana que afavoreixen la pluralitat d'aquests debats.

Les seccions: 

"Visitem el cau del llop" es desplaça fins a l'estudi d'un arquitecte. "Rehabilitant la memòria" està destinat a la revisió d'esdeveniments o edificis de la història que son actualitat. "Estrenem pis" és la visita de fi d'obres, eventualment amb algun dels arquitectes que les han realitzat. A "I aquí què hi faran?" es posen a debat nous projectes arquitectònics i urbanístics.

"L'arquitectura catalana arreu del món" posa el focus en edificis, tècniques i arquitectes d'arreu del mon amb segell català. "Arquitectura de guerrilla" fa difusió d'iniciatives arquitectòniques transformadores (implicació ciutadana en la presa de decisions, adopció de mesures mediambientals innovadores, etc.). I "Obrim l'agenda del mes" repassa el calendari d'exposicions, actes socials, premis i activitats d'oci relacionades amb l'arquitectura. 

 

-------------

 

Perspectiva

Amb Josep Lluís Blázquez

Dilluns, a partir de les 19.00

Anar al contingut