"Paraula de Stone", exposició homenatge a Jordi Tardà

La guitarra d'Eric Clapton, el baix de Paul McCartney o el piano on John Lennon va compondre "Double Fantasy" són alguns dels objectes que reuneix l'exposició homenatge al radiofonista Jordi Tardà, mort ara fa dos anys. Aquest homenatge al creador del programa "Tarda Tardà", de Catalunya Ràdio, s'inaugura el divendres 10 de febrer, a les 19.00, a la sala d'exposicions de l'Ateneu de Mataró, ciutat natal del periodista i és fruit de la col·laboració entre la societat Paraula de Stone i la Fundació Iluro.

Actualitzat

"Paraula de Stone", aquesta és l'expressió que Jordi Tardà va convertir en el seu segell personal i que va popularitzar a través de la feina de trenta anys al capdavant del programa "Tarda Tardà", de Catalunya Ràdio, el més veterà d'Europa. Apassionat de la música i el rock en particular, Tardà, que amb només 14 anys, el 1971, ja va organitzar una marató de dotze hores dedicada als seus admirats Rolling Stones, ja de ben jove va començar a seguir l'actualitat musical que posteriorment va divulgar a través de les ones de Catalunya Ràdio, emissora oficial de l'exposició que ahir es va presentar a l'antiga fàbrica Damm. Durant tota la vida, el periodista va col·leccionar tota mena d'objectes relacionats amb la seva passió musical. La important col·lecció de Tardà, ara gestionada per la seva esposa i companya en la seva trajectòria professional, Romy Masferrer, a través de la societat Paraula de Stone, és un autèntic testimoni de la història del rock and roll des dels anys 50 fins a l'actualitat. Reuneix objectes de músics del rock català, espanyol i mundial. Peces de Pau Riba, Sau, Sopa de Cabra, El último de la Fila; de grups espanyols com Burning, Ramoncín; i d'altres d'internacionals, com discos d'or dels Beatles o els Rolling Stones; instruments, com la guitarra d'Eric Clapton, el baix de Paul McCartney o el piano de John Lennon; peces de vestuari d'ídols del rock com Madonna, Mick Jagger o Prince, o altres objectes, com la banyera d'Elton John, ara reconvertida en taula.

L'exposició homenatge a Jordi Tardà ha sorgit gràcies al conveni de col·laboració entre la societat Paraula de Stone i la Fundació Iluro i és fruit de la feina de l'equip d'antics col·laboradors de Jordi Tardà que, comissariats per Antoni Carbó, periodista i company del radiofonista, han seleccionat els objectes – una petita part de la impressionant col·lecció- que es podran veure a la sala d'exposicions de l'Ateneu mataroní des del 10 de febrer i fins al 21 de maig. L'exposició està pensada per ensenyar i divulgar la cultura del rock. Ho farà a través de l'art, la tecnologia, el disseny, la moda, la publicitat, la fotografia i el grafisme.

Una part de l'exposició tracta de l'homenatge a Jordi Tardà: amb unes vitrines dedicades a la seva vida, els seus inicis, els primers actes musicals i els primers concerts organitzats a Mataró amb en Pep Costa al mateix Ateneu on es veurà l'exposició. També es mostrarà un recorregut cronològic des dels anys 50 fins ara, dedicat a bandes i artistes musicals, nacionals i internacionals. A més de poder admirar aquests objectes, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, s'oferiran tallers i activitats pedagògiques, didàctiques i visuals, a escoles, instituts i públic familiar per conèixer la història del Rock. Es vol acostar la música a l'alumnat i als joves, i fomentar-ne els valors. El públic escolar que hi participi tindrà la possibilitat d'explorar la creativitat en la construcció d'instruments, el material de comunicació i la pràctica musical.

L'exposició "Paraula de Stone, homenatge a Jordi Tardà", s'inaugurarà demà divendres, a les 19.00, a la sala d'exposicions de l'Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92. Mataró). Hi seran presents Pere Carles i Subirà, president de la Fundació Iluro; Romy Masferrer, propietària i administradora de Paraula de Stone; Antoni Carbó, comissari de l'exposició, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. L'acte es clourà amb una sorpresa musical.

www.catradio.cat

Anar al contingut