Escampem la boira al Montsec i a Celrà!
Mar Domènech i Alba Arnau, de Mammaproof, ens proposen dues experiències sensorials per gaudir de la natura amb els petits de casa. El cel més
Escampem la boira al Montsec i a Celrà!

Escampem la boira al Montsec i a Celrà!

Mar Domènech i Alba Arnau, de Mammaproof, ens proposen dues experiències sensorials per gaudir de la natura amb els petits de casa. El cel més

Actualitzat
Mar Domènech i Alba Arnau, de Mammaproof, ens proposen dues experiències sensorials per gaudir de la natura amb els petits de casa.
 


El cel més net de Catalunya: anem al Parc Astronòmic del Montsec!
El Parc Astronòmic del Montsec es troba a la població lleidatana d'Àger. De fet, el cel del Montsec és dels més nets del món, és la tercera Reserva Starlight del món i la segona d'Europa. Hi organitzen visites diürnes i nocturnes, segons si voleu contemplar el Sol i alguns planetes, o la Lluna i les estrelles.

Si hi aneu en família, dins del Centre d'Observació de l'Univers trobareu un planetari multimèdia 3D digital amb una cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre, on es projecta un espectacle audiovisual. També podreu fer una visita guiada pel parc de telescopis, on hi ha diversos instruments i des d'on es fan les observacions.

A l'edifici central, hi ha una exposició permanent que parla dels diversos àmbits destacats del centre: es parla d'astronomia, però també de la geologia, la fauna i flora de l'entorn, que hi tenen un paper primordial.


Sabeu que hi ha parcs de les olors? Visitem el de Celrà!

No se si heu anat mai a un parc de les olors. A Catalunya, hi ha una xarxa cada cop més extensa d'aquests parcs sensorials. Us vull parlar d'un d'aquests parcs, que es troba a Celrà, ben a prop de Girona. Podeu fer-hi un recorregut molt xulo, al voltant d'un jardí preciós de plantes medicinals i herbes aromàtiques, i recórrer un caminet amb diferents textures per trepitjar i descobrir. És d'aquests circuits que els nens volen fer una vegada i una altra, com escoltar els contes de bona nit!
L'entorn és brutal: està ubicat al cim d'un petit turonet i forma part del complex de la torre Desvern, una masia fortificada preciosa que estan rehabilitant per ubicar-hi un centre d'interpretació de les Gavarres. Quan ho enllesteixin, em penso que serà visita obligada!

Si voleu escoltar el programa sencer d'aquell dia, vam parlar del nostre principal enemic: els virus i els bacteris!
 
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/oxitocina/virus-i-bacteris-el-malson-de-totes-les-families/audio/1009851/
Anar al contingut