ANÀLISI

Noies del paraigua: sí o no?

Algunes empreses haurien d'instaurar un "dress code" i triar amb més gust la roba de les dones que treballen al pàdoc lluint les seves marques

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

L'Ajuntament de Jerez de la Frontera ha aprovat –amb els vots a favor de Ganemos Jerez (5), Izquierda Unida (2) i PSOE (7), i les abstencions del PP (11) i Cs (2)– "instar Dorna a eliminar les publicitats que 'cosifiquin' la dona dins del circuit" de la localitat, del qual el consistori és propietari majoritari. Una iniciativa que han demanat de cara al 2018, perquè això es va aprovar divendres de la setmana passada i no hi havia "temps material", segons fonts de Ganemos Jerez, d'impulsar-ho per a la cursa del GP d'Espanya de MotoGP d'aquest cap de setmana.

Dorna, l'organitzadora del mundial, té l'última paraula, perquè és qui "lloga" les instal·lacions. I la seva visió del tema és que les noies del paraigua dels grans premis són "una feina més" de les moltes que hi ha representades.

Tenim un any de marge, sembla, però s'obre un debat. Cal eliminar les noies del paraigua? Aquesta feina, de noia del paraigua, denigra les dones? Depèn del vestit que portin? Si anessin tapades del tot també seria una feina denigrant?

A mi, personalment, em fa vergonya aliena veure pares de família entaforats entre pitreres fent-se fotos al pàdoc. I també em fa vergonya veure com algunes d'aquestes noies accepten posar-se roba més que suggeridora. Hi ha marques que usen aquests reclams perquè, si no, no serien retingudes en les ments dels possibles consumidors o clients.

Però en primer lloc hi ha l'element voluntat. Cap d'aquestes noies hi va obligada. En segon lloc hi ha l'element econòmic. Diners per a elles –algunes d'elles, estudiants– i per a les empreses que les porten. En tercer lloc hi ha l'element compensatori: posar nois lleugers de roba, cosa que també s'ha fet i ha tingut el seu èxit entre el públic femení…

Bé, això dona per a molt i no tinc gaire espai. Proposo fer el següent: potser ensenyar algunes marques a tenir més gust. I, sobretot, instaurar un "dress code": noies del paraigua sí, però vestides amb roba que s'allunyi del burca i dels cinturons amples, ja m'enteneu. Aristòtil va dir que la virtut és el punt mitjà entre dos extrems. I, aleshores, algú preguntaria: i què entenem per cinturons amples? Demaneu-ho a Aristòtil.

Anar al contingut