Conversa tranquil·la

Nierga reconeix que li agradaria treballar a la ràdio o la televisió pública del seu país

Quaranta-vuit hores després del seu adeu a la SER, Gemma Nierga ha ofert la primera entrevista a "El suplement", on ha conversat amb Ricard Ustrell de la vida, del periodisme i dels projectes immediats

Actualitzat

Gemma Nierga va tancar divendres una etapa de 28 anys a la Cadena SER. Encara no s'explica què ha passat; què pot haver fet que no hagi renovat a l'emissora. La prestigiosa periodista en parla sense por durant trenta minuts amb Ricard Ustrell. Una conversa tranquil·la plena de bons moments i de revelacions.

"M'agradaria molt treballar per a la ràdio pública del meu país. Quan treballava a la Cadena 13 i veia Catalunya Ràdio..., per mi, era Disneylàndia."

"Feia dies que preparava el discurs de comiat. Tenia molt clar el que volia dir, i, sobretot, no em volia posar a plorar, i ho vaig aconseguir. La ràdio era la meva manera de viure. Ara m'haig de tornar a organitzar. Tinc una sensació d'alliberament i il·lusió. Tinc 51 anys i tinc una vida per construir."

"La curiositat i les ganes d'aprendre són els principis bàsics per dedicar-se al periodisme. Tenim el millor ofici del món."

"La política actual està matant un tipus de periodisme crític amb el poder, que crec que hauria de ser més crític amb el que s'està fent; no pot portar les mateixes ulleres que porta el poder. És bo que no perdem el nostre esperit crític."

"La por dels nostres caps (dels que manen a les ràdios) no se'ns pot traslladar a nosaltres. No podem fer periodisme amb por. No ens podem asseure davant del micròfon patint pel que dirà una entitat o una empresa. Jo sempre he intentat fer ràdio per a l'oient que és a l'altre costat, i no pas per al cap que és al seu despatx."

"He rebut algunes ofertes generoses i interessants, però, de moment, he dit que no; m'ho recomana el meu psiquiatre. Tot i això..., haig de començar a dir que sí. Jo no soc d'any sabàtic; no sé descansar."

L'entrevista a Gemma Nierga acaba amb Ustrell proposant-li una col·laboració la temporada vinent. Vols saber quina ha estat la seva resposta?

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut