Menjar pipes

Amb multes per "menjar pipes amb actitud desafiant" els murcians paguen la pujada de sou dels policies que els reprimeixen; la regressió democràtica espanyola ja no només la pateixen els catalans

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Segura

Sotsdirector d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@albertsegura_
Actualitzat

La pujada del sou a la policia espanyola es quedarà curta amb la feinada que se'ls gira als agents. I és que a l'amenaça de rapers i titellaires s'hi suma ara la dels manifestants que "mengen pipes amb actitud desafiant" (sic). Els veïns dels barris del sud de Múrcia protesten des de fa ja 189 nits per reclamar el soterrament de les vies de l'AVE, un "mur" que dividirà la ciutat. I, a més d'aquest mig any de cops de porra, acumulen més de 40.000 euros en multes per la llei mordassa. Fins i tot per menjar pipes.

Poc s'imaginava Paco "el Carnicero", un murcià que té una parada de carn al mercat, que acabaria emmordassat com Valtonyc, Hasél, el llibre "Fariña" o l'exposició sobre presos polítics de la fira ARCO. La policia l'ha sancionat amb mil euros (!) per una suposada alteració de l'ordre públic en les manifestacions diàries al pas a nivell de Santiago el Mayor. En concret, segons es pot llegir a la multa, perquè "se'l va veure menjar pipes amb actitud desafiant, llançant les closques en direcció als agents".

És la versió murciana del nas de pallasso del regidor de Sant Joan de Vilatorrada que es va plantar al costat d'un guàrdia civil i ha acabat imputat per delicte d'odi.

La regressió democràtica d'una Espanya que legitima l'ús de la violència per resoldre conflictes polítics i maltracta la llibertat d'expressió com si fos Turquia fa feredat. I els independentistes catalans i bascos (490 dies en presó "provisional", porten ja els nois d'Altsasu) ja no són els únics que la pateixen.

La mà dura del PP no ha sufocat la revolta ciutadana a Múrcia, al contrari: està atiant l'incendi. Ni les promeses d'un futur soterrament de les vies del tren ni la construcció d'una passarel·la per a vianants provisional no convencen uns veïns que fa 30 anys que esperen. I, cornuts i pagar el beure, amb les multes per menjar pipes, ara finançaran l'augment de sou (de fins a 720 euros al mes!) dels policies que els reprimeixen.

Anar al contingut