Margaritis, you better check again!

Potser era ingenu confiar que "Europa no ho permetrà", però el paperot dels portaveus de Brussel·les per justificar la regressió democràtica espanyola i la retallada de llibertats és insostenible

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Segura

Sotsdirector d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@albertsegura_
Actualitzat

Potser era massa ingenu confiar cegament que "Europa no ho permetrà", un tòpic independentista només superat pel hit "és una jugada mestra, està tot calculat". Si aquesta Europa deixa que els refugiats s'ofeguin en el mar mort en què s'està convertint el Mediterrani, per què hauria d'immutar-se davant els cops de porra fins i tot a les iaies de l'1-O, l'empresonament de polítics, la impunitat de la ultradreta i un 155 que s'eternitza?

Però el paperot que els portaveus de Brussel·les estan fent per justificar la regressió democràtica espanyola i la retallada de drets i llibertats fonamentals és insostenible. I és que una cosa és fer els ulls grossos i una altra ben diferent passar-se pel forro els tractats i principis fundacionals de la Unió, convertits en paper mullat davant la línia vermella imposada per Juncker: prohibit criticar cap estat membre governat pel PP europeu. Les lliçons sobre drets humans les deixen per a Maduro i Putin i només s'atreveixen a renyar Polònia.

Ara que falta un any per a les eleccions europees, les ONG i moviments socials fan balanç d'aquesta legislatura, nefasta per als europeistes: suspens en drets socials, econòmics, polítics... Preocupa la creixent desigualtat (d'una recuperació que fa més rics els rics), la corrupció i els paradisos fiscals, la hipocresia de defensar la pau mentre es trafica amb armes, el desviament de fons de cooperació per fortificar les fronteres, els negocis amb un Erdogan que bombardeja el poble kurd... però també la repressió i els atacs a la llibertat d'expressió a Espanya, la seva independència judicial (amb Bèlgica i Alemanya li treuen els colors) i el silenci còmplice de la Comissió Europea.

"L'última vegada que ho vam comprovar, Espanya era una democràcia", respon prepotent a les preguntes dels periodistes Margaritis Schinas, el portaveu comunitari (amb vincles més que directes amb el PP espanyol, però aquest ja és un altre Pòstit...). Ara que fins i tot el raper Valtonyc ha hagut de marxar d'Espanya per no anar a la presó per injúries a la corona i que la policia ha denunciat el cantant Evaristo per insults després de 30 anys cantant, potser Schinas hauria de tornar a comprovar-ho. Margaritis, mira-t'ho un altre cop, you better check again!

Anar al contingut