Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Mar Serna adverteix que el Govern no tolerarà la contractació fraudulenta de "sense papers"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" la consellera de Treball, Mar Serna, ha remarcat que la Generalitat no serà tolerant amb la contractació irregular d'immigrants "sense papers", constatada pel programa d'Antoni Bassas.

Actualitzat
"El matí de Catalunya Ràdio" ha detectat, a través de la unitat mòbil, almenys cinc punts de Barcelona i de l'àrea metropolitana on els immigrants en situació irregular esperen que empresaris o particulars els contractin per fer feines diverses i puntuals. Davant aquesta realitat, la consellera de Treball ha assegurat que "situacions com aquesta, en aquest país, són intolerables" i ha afegit que la Generalitat "encara que no tingui competències no serà tolerant amb aquestes actituds".
"És cert que en aquest moment la Generalitat no té competències directes en aquests temes (en referència als permisos inicials de treball a immigrants i a la Inspecció de Treball, aspectes en què l'Executiu està negociant el traspàs), però hem de dir que la Inspecció hi està treballant i des de principi d'any s'han detectat més de 1.100 persones treballant de forma irregular i ha suposat més de 8 milions d'euros sancions a les empreses", ha explicat. Mar Serna insta tothom que tingui constància d'aquest tipus de pràctiques que ho comuniqui al departament.
La petició de la consellera s'adreça fonamentalment als sindicats, que ahir confirmaven a "El matí de Catalunya Ràdio" que fins i tot hi ha hagut contractació d'immigrants "sense papers" a les obres del TGV i de la línia 9 del metro. "M'agradaria tenir la col·laboració dels sindicats i que arribin les denúncies d'aquests temes que existeixen", ha dit la consellera, recordant que a les obres públiques hi ha delegats dels sindicats i que cada setmana hi passa un equip de la Inspecció de Treball i tècnics del departament. "Si és així (que hi treballen "sense papers"), jo els demanaria que ens passessin la informació, perquè també és una obligació dels sindicats defensar els drets dels treballadors", ha afegit.
La consellera de Treball també ha explicat que el seu departament i el d'Educació sumaran esforços per promocionar i millorar la Formació Professional. Així, es crearan "15 centres d'excel·lència", que inclouran en "determinades especialitats o branques professionals la formació reglada, la formació incial, la confeccional i la contínua".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut