L'ofici de viure

"L'ofici de viure" comença una nova temporada a Catalunya Ràdio, després d'haver-se consolidat –també a TV3– com un referent de la divulgació psicològica, i d'haver guanyat el Premi Zapping a la qualitat, pels "valors que transmet", segons el jurat.

Aquesta temporada, el programa radiofònic ha ampliat el ventall de psicòlegs i especialistes en conducta humana com Sergi Torres, així com els temes que tracta, fent un èmfasi especial en la gestió quotidiana de les emocions. Bona part dels programes de la temporada ofereixen eines als oients a fi que cada dia puguin gestionar els seus estats d'ànim i evitar els daltabaixos emocionals.

"L'ofici de viure", programa líder a internet, està dirigit i presentat per Gaspar Hernàndez. La coordinació és d'Elisabet Pedrosa i el guió de Blanca Busquets.

A TV3 torna el 23 de febrer de 202 després de la bona acollida de la primera temporada, per mostrar altres maneres de pensar i de viure, i ho fa des de la teoria i la pràctica: els entrevistats parlen sovint en primera persona, des l'experiència pròpia.

Dirigit i presentat per Gaspar Hernàndez, amb producció d'Incís Films, la segona temporada de "L'ofici de viure" començarà amb el programa "L'efecte actitud", que explora com cultivar l'actitud per viure millor el dia a dia, però també per afrontar situacions doloroses. L'arrencada serà a Camprodon, conversant amb Víctor Küppers, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i un dels conferenciants catalans amb més seguidors al món. Segons Küppers, cada dia podem decidir quin estat d'ànim predominant volem tenir: ell decideix viure amb passió i entusiasme. Però una altra cosa són les situacions doloroses i com afrontar-les. El programa en parlarà amb la psicòloga Begoña Odriozola i amb Pere Bahí, empresari d'Olot que va perdre la seva dona en la tragèdia de l'avió de Germanwings, el 2015.

Altres episodis de la segona temporada de "L'ofici de viure", que fa catorze anys que s'emet a Catalunya Ràdio i que és un dels programes líders de la ràdio catalana a internet, seran: "Relaxa't, no tens res sota control", sobre l'acceptació de la incertesa; "El minimalisme", "Persones toxiques", "La paciència", "L'art de perdonar", "Deixar de menjar-nos l'olla" o "La intel·ligència del cor".

Anar al contingut