Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

L'historiador Josep Fontana té molt clar que el procés sobiranista serà llarg i difícil i, per tant, les persones no es poden desencisar perquè no s'aconsegueixi res a curt termini

Fontana ha estat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, per presentar el seu nou llibre, "La formació d'una identitat"

Actualitzat

L'historiador i professor Josep Fontana, autor del llibre "La formació d'una identitat", ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, que creu que les últimes manifestacions de l'Onze de Setembre a Catalunya són excepcionals. Fontana ha afegit que si algú pot canviar el destí del país no són els polítics, sinó els ciutadans. Per Fontana, "la gent es mobilitza puntualment una vegada, però tu no pots tornar-la a fer sortir al carrer una altra, i una altra, i una altra. I això és un fet excepcional que no és mèrit, en absolut, dels dirigents polítics. És una cosa que és més fonda, que té unes explicacions més complexes".

Fontana ha afegit que el 9-N va servir per demostrar la força, un cop més, de la gent, per demanar que la situació canviï i que algun dia això es pot aconseguir. Sobre aquesta jornada, l'historiador ha apuntat que "veure aquell espectacle d'ordre, de funcionament, de la gent fent les coses, em va crear una il·lusió totalment utòpica que un dia ens muntaríem entre tots, des de baix, una cosa semblant, i faríem una votació, no per fer sortir un o un altre, sinó per fotre'ls tots al carrer".

L'historiador ha explicat que no es pot predir el que passarà en el futur, ja que l'any vinent poden passar moltes coses, entre les quals també una nova recessió econòmica a Europa.

Pel que fa a la irrupció de Podem en el mapa polític de l'Estat, Fontana ha assenyalat que el que d'entrada ha aconseguit aquest moviment és enervar tant populars com socialistes.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Josep Fontana, podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

 

ÀUDIOS RELACIONATS

DOCUMENTS RELACIONATS

Anar al contingut