Banda Municipal de Barcelona
Banda Municipal de Barcelona

L'espai "Els concerts de Catalunya Música" amb la Banda Municipal de Barcelona

A partir del 4 de desembre, el programa "Els concerts de Catalunya Música" oferirà, cada dissabte a les 11.00, un concert de la temporada de la Banda Municipal de Barcelona. Amb els comentaris de Raimon Colomer

La Banda Municipal de Barcelona és una institució centenària amb una història singular lligada estretament a la ciutat. El catedràtic Xosé Aviñoa explica en el preàmbul del llibre "La Banda Municipal (1886-1944), del carrer a la sala de concerts", de Josep Maria Almacellas, que "quan Barcelona no tenia encara una formació estable, cosa que no va arribar fins als inicis de la dècada del 1910, la Banda Municipal, a més del servei municipal obligat, destinat a posar música a les solemnitats, festivitats i actes fúnebres, oferia audicions que per la naturalesa del so produït pels instruments de vent solien tenir lloc a les places i auditoris a l'aire lliure. Era la manera quotidiana de fomentar l'interès per la música dels ciutadans de Barcelona, que anava més enllà de la rutina de les bandes militars." Aquest esperit encara es manté viu avui dia.

Des del 2007 la Banda Municipal té la seu a L'Auditori de Barcelona, on ofereix una temporada estable de concerts i desenvolupa projectes amb la col·laboració d'artistes i formacions de prestigi nacional i internacional. El setembre del 2018 José Rafael Pascual-Vilaplana va assumir-ne la titularitat, disposat a defensar i reivindicar el paper que té la banda en la cultura contemporània.

Pascual-Vilaplana, format a la Unió Musical de Muro (Alacant) i als conservatoris d'Alcoi i València, té una amplia i dilatada experiència en la direcció de bandes i orquestres nacionals i internacionals. Compagina la seva activitat com a director amb l'activitat docent i la composició.

Aquests són els concerts de la Banda Municipal de Barcelona programats a l'espai "Els concerts de Catalunya Música" aquest mes de desembre. S'hi sumen dos concerts especials de Nadal que s'emetran excepcionalment els diumenges 26 de desembre i 2 de gener, a les 11.00.

Dissabte 4 de desembre, a les 11.00

TEMPORADA DE LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA, 2020-2021

Gustav Holst: Suite per a banda n. 2 en Fa, op. 28 n. 2. Percy Grainger: ''Molly on the Shore''. Robert Russell Bennett: ''Symphonic Songs for Band''. John Barnes Chance: ''Variacions sobre una cançó popular coreana''. Vicent Egea: Variacions ''Agur Jaunak''. Franco Cesarini: ''Antigues romances russes''. Robert Russell Bennett: ''Symphonic Songs for Band''.

Banda Municipal de Barcelona.

Dir.: José Rafael Pascual-Vilaplana.

 

Dissabte 11 de desembre, a les 11.00

TEMPORADA DE LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA, 2020-2021

Reinhold Glière: ''Obertura solemne pel vintè aniversari de la Revolució d'Octubre'', op. 72. Arranjament per a banda de Robert Grechesky. Richard Wagner: ''Karfreitagszauber'' (Encanteri del Divendres Sant) de l'acte 3r de l'òpera ''Parsifal'', WWV 111. Arranjament per a ensemble de vents d'Andreas Tarkmann. Oliver Waespi: ''Berglicht''. Darius Milhaud: ''Suite française'' per a banda, op. 248. Camille Saint-Saëns: ''Orient i occident'', op. 25, fragment. Instrumentació de Timothy Reynish i Bruce Parry.

Banda Municipal de Barcelona.

Dir.: Philippe Bach.

 

Dissabte 18 de desembre, a les 11.00

FESTIVAL EMERGENTS BARCELONA 2021

David Maslanka: Concert per a quartet de saxòfons i grup de vent. Joseph Haydn: Quartet de corda en Do ''L'ocell'', op. 33 n. 3, Hob.III:39, arranjament de Kebyart Ensemble. David Maslanka: ''Mother Earth'', fanfara, ''Give us this day'', petita simfonia per a conjunt de vent.

Banda Municipal de Barcelona. Kebyart Ensemble.

Dir.: José Rafael Pascual-Vilaplana.

 

Diumenge 26 de desembre, a les 11.00

Concert especial de Nadal

TEMPORADA DE LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA, 2020-2021

Morten Lauridsen: ''O Magnum Mysterium'' (Instrumentació de H. Robert Reynolds). David Maslanka: ''Alex and the Phantom Band'' (Textos: Kathryn Maslanka). Toshio Mashima: ''Dream in the silent night''  (sobre una selecció de. Randol Alan Bass: ''The night before Christmas'' (Textos: Clement Clarke Moore). Salvador Brotons: ''Nadales catalanes'', op. 76 (transcripció per a banda).

Banda Municipal de Barcelona.

Berta Vidal, narradora.

Dir.: Carlos Ramón.

 

Diumenge 2 de gener, a les 11.00

Concert especial de Nadal

TEMPORADA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA 2020-2021

"Contes i danses - Concert de Cap d'Any"

Piotr Ílitx Txaikovski:  "Marxa de la coronació", instrumentació de Leontij Dunaev. "Dansa dels pallassos", de "Snegúrotxka" ("La donzella de neu"), op. 12, instrumentació de Terry Kenny. Dmitri Xostakóvitx: "Folk dances", instrumentació de H. Robert Reynolds. "Vals n. 2" de la "Suite de jazz" n. 2, instrumentació de Johan de Meij. "Galop" de la suite de l'opereta "Moscou, Txeriomuixki", op. 105, instrumentació de Jan Cober. Franco Cesarini: "El gat amb botes", op. 45. Instrumentació de Jan Cober. Johann Strauss: "Marxa Radetsky".

Banda Municipal de Barcelona.

Dir.: José Rafael Pascual-Vilaplana.

 

catmusica.cat

facebook/catalunyamusica

twitter/catalunyamusica

instagram/Catalunyamusica

Anar al contingut