"Les Muses", els diumenges de l'estiu 2022, a Catalunya Ràdio
DIUMENGE, A LES 19.05

"Les Muses", l'acompanyament més fresc i jove del Festival Castell de Peralada, els diumenges a Catalunya Ràdio

Aquest diumenge, 3 de juliol, a partir de les 19.05, arriba a l'antena de Catalunya Ràdio el programa "Les Muses", conduït per Juliana Canet i Ofèlia Carbonell. Cada setmana, fins al 7 d'agost, l'espai prendrà com a punt de partida algun dels espectacles més destacats del Festival Castell de Peralada per aprofundir en temes inspiradors tant de la cultura com de la vida. Una manera distesa i original d'acostar a tots els públics, els iniciats i els no iniciats, gèneres artístics com la música clàssica, la lírica i la dansa.

"Les Muses" acompanyarà durant sis episodis el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, que tindrà lloc del 8 de juliol al 6 d'agost i que aquest 2022 arriba a la 36a edició. Cada diumenge, Juliana Canet i Ofèlia Carbonell comentaran un dels espectacles del programa i, a partir d'aquí, n'extrauran una temàtica concreta que marcarà la resta de l'espai, amb entrevistes i reflexions. D'aquesta manera, en l'estrena del 3 de juliol, l'actuació del Ballet de l'Òpera de Munic del divendres següent obrirà la porta a parlar del primer amor, atès que simulen els tempos del cor a mesura que les persones es van fent grans. 

Juliana Canet és una de les presentadores d'"Adolescents XL", a l'antena de Catalunya Ràdio cada dia de la temporada regular, de dilluns a divendres, des de les 23.05 fins a la mitjanit. També ha presentat un podcast adreçat al públic més jove del Gran Teatre del Liceu, anomenat #LiceUnder35". Pel que fa a Ofèlia Carbonell, té el Grau Superior en Interpretació Musical al Conservatori del Liceu, toca el violoncel i va participar al programa de Catalunya Música "Músiques Empoderades". Actualment participa al podcast de Ràdio Primavera Sound "Gent de merda". 

El programa "Les Muses" s'estrena aquest diumenge a les 19.05. Una hora abans que "Cafè Europa", l'espai presentat per Albert Puig que fa un recorregut pel Festival Grec de Barcelona. A partir del dia 24, ja en plena programació d'estiu de Catalunya Ràdio, i fins al 7 d'agost, "Les Muses" passarà a emetre's també els diumenges, però una hora abans, a les 18.05. 

Contingut dels programes 

Els tempos de l'amor amb el Ballet de Munic: 3 de juliol, 19.05 
El programa parlarà dels primers amors i de la transformació de l'amor al llarg de la vida, a partir de l'espectacle del Ballet de l'Òpera de Munic. Inclourà una entrevista a la cantautora mallorquina Maria Hein, un talent revelació que pot parlar de l'amor des de la seva perspectiva fresca i jove.  

Entre dives amb Maria Callas i Monica Bellucci: 10 de juliol, 19.05 
L'espectacle dedicat a Maria Callas obre pas a parlar de les dives. Què significa ser-ho i què implica? La soprano catalana Serena Saenz, una de les veus més rellevants a l'òpera malgrat la seva joventut, posarà sobre la taula els secrets de la seva feina i parlarà de l'univers de les dives dins del món de la música clàssica. 

El somni musical d'una nit d'estiu al Festival de Peralada: 17 de juliol, 19.05 
"The Fairy Queen" de Henry Purcell és l'excusa per abordar les nits d'estiu. Un espai desconegut i fascinant. La Judit Jordana, una de les organitzadores del Festival Castell de Peralada, contribuirà a descobrir el perquè de la màgia de l'entorn nocturn durant aquestes dates. 

Viatjant des de casa amb Pink Martini: 24 de juliol, 18.05 
L'obra de Pink Martini, que fa la volta al món, inspira a parlar de viatges. Per què agraden tant, quina és la millor manera d'afrontar-los i com es pot anar més enllà del turisme clàssic? Joan Magrané, nominat a un Latin Grammy l'any 2020 i que viu entre París i Barcelona, contribuirà a respondre aquestes preguntes. 

Una nit amb Raquel García-Tomás: 31 de juliol, 18.05 
Raquel García-Tomás és un dels noms més importants de la composició a Catalunya, malgrat la seva joventut. A partir de la seva participació a Peralada parlarà del què és clàssic i el què és modern. Com ho fa per escriure? Com es fa una revisió de la pròpia obra? Respondrà a aquestes i altres preguntes en una completa entrevista. 

Passar un desamor amb Rufus Wainwright: 7 d'agost, 18.05 
Tancarà "Les muses" d'aquesta temporada el gran tema de l'art: el desamor. L'obra de Rufus Wainwright serà el punt de partida per compartir experiències i demanar consell a un dels màxims experts del país: en Pau Serrasolses. Encara que el cantant i compositor assegura que ell no escriu tant sobre desamor, el seu grup, Ginestà inevitablement sona molt quan s'intenta superar una ruptura. 

 

Anar al contingut