Montse Virgili
Montse Virgili, dirigeix i presenta "Les dones i els dies"

"Les dones i els dies" posa en valor la cura que tenen les dones de la salut de la gent que els envolta

Aquest dissabte, el programa dirigit i presentat per Montse Virgili posa en valor la cura que tenen les dones de la gent que els envolta i la figura de les sanadores

La Covid ho ha demostrat, però no ens fa falta cap pandèmia. Quan algú de la família es fa gran, sempre és una dona qui el cuida. Les nostres mares i àvies són les que ens han portat la tassa del caldo al llit, les que ens han preparat una infusió o, fins i tot, les que han volgut tenir poders i, amb un rajolí d'oli en un plateret o en el pòsit del cafè, han vist la nostra salvació ben propera. Llavors per què aquest saber popular, aquesta generositat i, sobretot, la companyia no s'han valorat? No curen les paraules? I l'atenció?

Per això es dedica el programa de dissabte a les sanadores, a les que creuen en l'invisible i també a les que creuen en el que tenen a la vora. Des del Pallars, per conèixer algú molt especial, Amor Estadella, de 84 anys, molts fan quilòmetres i quilòmetres perquè els llegeixi la mà o el tarot; també farem un repàs de la història de les sanadores més antigues i coneixerem una autèntica llegenda mexicana, María Sabina.

Amb la participació d'Amor Estalleda, sanadora; Vanessa Mantilla, antropòloga, i Concepció Fuertes, infermera i antropòloga.

"Les dones i els dies", que dirigeix i presenta Montse Virgili, s'emet els dissabtes, de 00.05 a 01.00.

 

catradio.cat/donesidies

twitter.com/donesidies

instagram.com/donesidies

Anar al contingut