ANÀLISI

Les bicis i l'Arc de Triomf

A Barcelona, la urbana està sancionant ciclistes que envaeixen l'espai dels vianants; però, respecten els cotxes l'espai dels ciclistes?

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

La de la carretera és una lluita desigual. Les quatre rodes sempre tindran més força que les dues d'una moto o una bicicleta. Per tant, i tenint en compte que totes les parts que comparteixen via han de ser prudents, els cotxes, camions i furgonetes ho han de ser més. Massa morts darrerament; compte!, també per descuits dels ciclistes.

Ningú no vol matar o ferir ciclistes a la carretera, però n'hi ha que sembla que ho vulguin. Només cal recórrer a la xarxa i revisar certs vídeos virals. Hi ha gent que ho resoldria traient els ciclistes de la carretera; jo ho resoldria traient per sempre els brètols de la carretera.

No pot ser que agafem el cotxe per inèrcia com qui respon a una trucada. No pot ser que cometem la greu errada de pensar que sabem conduir, quan, de fet, el que sabem és portar un cotxe. No pot ser que alguns transportistes se saltin els límits de circulació perquè els comminen a entregar abans els paquets. I no pot ser que alguns taxis vagin a 150 km/h, al capvespre, per la C-31, per anar a recollir els últims clients de l'aeroport. Hi ha lleis, però són eficaces? La sensació és que els jutges engarjolen bojos del volant, sobretot quan hi ha alarma social.

A Barcelona, la urbana està sancionant ciclistes que envaeixen, suposadament, l'espai dels vianants. I més amunt? Cotxes que no respecten l'espai dels ciclistes? Que hi ha molts més ciclistes que "abans"? Sí, és un esport/activitat de moda, però se suposa que la raça humana evoluciona... o no? Com a societat anem cap enrere, en aquest i en molts altres aspectes. Ens hem passat el civisme i el respecte per l'Arc de Triomf. Tots plegats.
Anar al contingut