DISSABTE, A LES 22.00

Les apostes 'online', a "Solidaris"

Dissabte, 12 de gener, a les 22.00, el programa "Solidaris", amb Albert Segura, analitza les causes i les conseqüències de l'addicció a les màquines escurabutxaques del segle XXI, un greu problema de salut pública.
Albert Segura.

Albert Segura.

Les apostes 'online' s'han disparat un 30% l'últim any, una moda que està arrossegant molts joves a la ludopatia. El negoci ja supera els 10.000 milions d'euros i és la forma més greu d'addicció al joc. Apostar a internet des del sofà de casa o amb el mòbil, a qualsevol hora, crea més addicció que fer-ho presencialment al casino o al bar. També hi ha hagut un augment de les dones que aposten i dels jugadors amb estudis superiors i amb més poder adquisitiu; l'endeutament s'ha triplicat o quadruplicat, i fins i tot es delinqueix més per poder apostar.

Cristiano Ronaldo, Neymar, Gerard Piqué, Sobera, Coronado i altres famosos són la cara d'aquestes cases d'apostes, que han multiplicat per set els seus beneficis. El joc s'ha normalitzat associat a l'esport i tots els equips de futbol de primera divisió -excepte la Reial Societat- en fan difusió. Publicitat sovint enganyosa i emesa en horari infantil, a diferència de les prohibides de tabac o alcohol. I tot i que als menors d'edat no els és permès apostar, 1 de cada 5 adolescents ja ho han provat. Les aposten 'online' s'han convertit en les màquines escurabutxaques del segle XXI.

Demà, 12 de gener, a les 22.05, "Solidaris", amb Albert Segura, parlarà d'aquest problema de salut pública amb algunes persones addictes, com el David, que ha arribat a acumular 50.000 euros en deutes d'apostes, i amb Cristina Martínez, doctora en Psicologia de la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital de Mataró, i Francesc Pereandreu, president de l'Associació Catalana d'Addicions Socials, entre altres experts.

El programa "Solidaris" s'emet els dissabtes, de 22.05 a 23.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/solidaris

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris