Laura Rosel: "Una pancarta i un llaç poden deixar la Generalitat sense president abans de finals d'any"
ANÀLISI

Laura Rosel: "Una pancarta i un llaç poden deixar la Generalitat sense president abans de finals d'any"

És molt probable que el TSJC condemni el president Torra per desobediència

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Una pancarta i un llaç poden deixar la Generalitat sense president abans de finals d'any.

El judici contra Quim Torra per desobediència ha quedat vist per a sentència aquesta tarda al Tribunal Superior de Justícia. Ha estat un judici "exprés". Ha començat i ha acabat el mateix dia.

Ara és Torra, abans ho van ser Carles Puigdemont i Artur Mas. L'historial dels embats de l'aparell judicial a la presidència independentista de la Generalitat ja acumula alguns capítols. La diferència, en aquest cas, és que Torra encara està en actiu, i que si el TSJC el condemna, quedarà inhabilitat, és a dir, apartat del càrrec. Per tant, la Generalitat entrarà en un període d'interinitat, amb el vicepresident Pere Aragonès assumint la presidència, però lligat de mans: sense poder nomenar ni cessar consellers, ni convocar eleccions.

Cauria un president de JxCat. La Generalitat quedaria en mans d'ERC... i el calendari, com el joc d'equilibris entre les forces independentistes, que ja és prou enrevessat, encara quedaria més enfangat.

És molt probable que el TSJC condemni el president Torra per desobediència: ell mateix s'ha autoinculpat.

Fa temps que Catalunya viu en la despolítica: per acció o per omissió. I comença a fer temps també que són els tribunals els que tenen el comandament del calendari electoral català.

 

Anar al contingut