Laura Rosel: "Tsunami Democràtic al Camp Nou, xoc de drets?"
ANÀLISI

Laura Rosel: "Tsunami Democràtic al Camp Nou, xoc de drets?"

Si la protesta al Barça-Madrid fos contra el preu de la benzina o a favor de la sanitat pública... es parlaria de xantatge?

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

D'avui en vuit s'ha de jugar al Camp Nou el clàssic: el Barça-Madrid.

Un partit que sempre és d'alta volada, però aquest cop encara ho és més per tota la polèmica que l'envolta des que la Lliga va decidir ajornar-lo, en plena onada de protestes per la sentència del procés, i ara amb la incertesa per la convocatòria de Tsunami Democràtic.

Una convocatòria que a hores d'ara ningú sap de què va. Tsunami, de moment, només parla d'una gran concentració a partir de les 4 de la tarda als voltants del Camp Nou. És fàcil deduir que busca col·lapsar els accessos... hi ha unes 18 mil persones disponibles i disposades a seguir les instruccions de Tsunami.

A partir d'aquí... poca cosa més se'n sap. Bé, sí, que tot el que ha fet Tsunami fins ara és bloquejar el Prat, bloquejar la Jonquera i convertir en tendència el lema 'sit and talk'.

Hi ha qui parla de xantatge. Hi ha qui parla fins i tot de suspendre el partit. La directiva del FCB no veu cap problema en el partit i la reivindicació civil i pacífica al carrer.

El Barça-Madrid és sinònim d'espectacle i audiències televisives d'infart. L'acció de Tsunami tindrà, segur (i això és el que busca) un impacte internacional, en milions d'espectadors.

Tornem a assistir a un xoc de drets: els del públic que vol accedir a l'estadi i gaudir del partit. Els de Tsunami (amb els milers de gotes que arrossega) de protestar.

El motiu de la protesta és reclamar l'alliberament dels 9 presos independentistes. Si fos contra el preu de la benzina o a favor de la sanitat pública... es parlaria de xantatge? S'hauria suspès la primera data?

Es fa bona, un cop més, aquella màxima... "el futbol és futbol".

 

 

Anar al contingut