ANÀLISI

Laura Rosel: "Tenir a sou un membre de la JEC potser no és il·legal, però és èticament indefensable"

L'escàndol esquitxa de ple un dels partits que més ha brandat la bandera del respecte per la Constitució

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Que Ciutadans hagi tingut a sou durant dos anys un membre de la JEC potser no és il·legal, però és èticament indefensable.

Un escàndol que esquitxa de ple un dels partits que més ha brandat la bandera del respecte per la Constitució, per les regles de joc democràtiques i de la lluita contra la corrupció política.

Ciutadans va tenir en nòmina entre 2017 i 2019 el catedràtic de la UPF Andrés Betancor, fins i tot li va posar un despatx, mentre formava part de la Junta Electoral Central: aquest òrgan administratiu que sobre el paper, s'encarrega de vetllar per la transparència i bon funcionament de les eleccions durant tot el període electoral, que va més enllà dels 15 dies de campanya i el dia de la votació. Betancor cobrava de Ciutadans mentre resolia recursos a la JEC presentats pel seu partit.

Un escàndol per a Ciutadans, que amaga el cap sota l'ala, amb respostes vagues de Lorena Roldán i silenci clamorós d'Inés Arrimadas. Un escàndol per a la Junta Electoral Central, que ja estava qüestionada després de les polèmiques decisions sobre la candidatura de Carles Puigdemont a les europees, la condició d'eurodiputat d'Oriol Junqueras o -la més recent- la despossessió de l'acta de diputat al president Quim Torra prèvia a la sentència ferma de la justícia. Un òrgan administratiu, amb ànsies d'òrgan judicial que no fa sinó escaldar encara més la imatge d'una classe política desvirtuada i amb crèdit en negatiu.

Anar al contingut