Laura Rosel: "Ser dona és un factor de risc"

Cal parlar de la violència masclista, denunciar-la i sobretot cal afrontar-la... És el repte més important que tenim com a societat
Actualitzat
Laura Rosel: "Ser dona és un factor de risc"

Dilluns passat tots els mitjans ens omplíem de titulars parlant de les 52 dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de principis d'any al conjunt de l'Estat. 8 a Catalunya. Doncs bé, una setmana després, ja n'hi ha una més: 53 a tot l'Estat. 9 a Catalunya.

Ser dona és un factor de risc.

Una dona de 36 anys. Morta a casa seva, al Prat de Llobregat. L'home, de 44 anys, ha anat després a entregar-se a la comissaria.

Hi ha dos fills petits.

La violència contra les dones és estructural. I no acostuma a arribar de cop, sinó que és molt més subtil. S'instal·la en les relacions de parella, entre companys, entre desconeguts, sense fer soroll. Hi ha símptomes, això sí, per detectar-la. Per això és tan important parar-hi atenció i no deixar-ne passar ni una: ni el control del WhatsApp, ni un comentari sobre...

Cal parlar de la violència masclista, denunciar-la i sobretot cal afrontar-la... els dies mundials que marca el calendari i cada dia dia de l'any.

És el repte més important que tenim com a societat.

Onades com la que han generat les xilenes Las Tesis amb el crit "el violador ets tu", que s'ha fet mundial en qüestió de dies, poden ser una eina potentíssima. Un càntic que s'ha escampat per desenes de països i sobretot també a les xarxes, on ha donat peu a una allau de denúncies de casos d'abusos sexuals. Maltractaments, violacions i assassinats. Com el d'avui. Tant de bo els crits aviat no siguin només de les supervivents, sinó que s'hi sumin també els homes i els governs i el conjunt de la societat.

 

Anar al contingut