Laura Rosel: "L'independentisme pacta un gest. Un altre més"

JxCat, ERC i la CUP pacten tornar a votar al Parlament el dret a l'autodeterminació
Actualitzat
Laura Rosel: "L'independentisme pacta un gest. Un altre més"

Vuit dies després de la sentència del Suprem contra els líders del procés, l'independentisme polític pacta la primera acció conjunta i unitària: portar al Parlament un text en defensa de l'autodeterminació. 

És a dir: un gest...  perquè quan s'aprovi -passat el 10 de novembre, sense presses- aquest text tindrà valor polític però no jurídic. De fet, els tres grups que han pactat la proposta no insten a fer res en concret per l'autodeterminació. JxCAT, ERC i la CUP defensen aquest dret, però no apunten ni com ni quan s'ha d'exercir.

Sí que serà vàlid, en canvi, per apropar la inhabilitació del president del Parlament, Roger Torrent, que sent l'alè del  Constitucional al clatell, tot i que tregui pit dient que n'assumirà les conseqüències.

La setmana passada, el bloc independentista va ser incapaç de donar una resposta parlamentària a la condemna per sedició de l'1 d'octubre. I Quim Torra va deixar tothom perplex amb una jugada personal que alguns van interpretar com una deslleialtat i altres com una prova irrefutable de l'aïllament del president.

Avui, l'independentisme pacta un gest. Un altre més. La Moncloa no reconeix el president com a interlocutor. El Parlament fa gestos. La protesta al carrer es manté latent. I els dies de condemna a la presó passen lents.