Pedro Sánchez
Pedro Sánchez
ANÀLISI

Laura Rosel: "L'habilitat dels polítics per ficar-se en un fangar supera qualsevol estratègia de comunicació política"

Patinada de Pedro Sánchez, quan falten 4 dies per a les eleccions generals

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

El president del govern espanyol en funcions està pressionat per la perspectiva a la baixa que li donen tots els sondejos que s'han publicat fins ara, i ha decidit prémer l'accelerador. Mà dura amb l'independentisme. Va quedar clar en el debat a cinc de dilluns quan va prometre dues coses: que reformarà el Codi Penal per prohibir els referèndums il·legals i que farà portar Carles Puigdemont a Espanya.

Avui l'accelerada l'ha fet derrapar. Ha donat a entendre que la Fiscalia actua seguint ordres de l'executiu. I això fa saltar pels aires la independència del ministeri públic. La controvèrsia com a tal no és nova, però sí que és inèdit que sigui el president del govern espanyol qui la provoqui: en plena campanya electoral i amb derivades internacionals, perquè indirectament, hi està implicant Bèlgica i la Gran Bretanya, els dos països que tenen damunt la taula les euroordres contra polítics independentistes.

La Fiscalia General de l'Estat, les associacions de fiscals progressista i conservadora han saltat, indignades, a esmenar la plana a Sánchez. Material de campanya impagable per a l'oposició: els rivals del PSOE hi estan sucant pa. I arguments per reforçar les defenses, entre d'altres, de Carles Puigdemont, que plantegen una persecució política.

L'habilitat dels polítics per ficar-se en un fangar supera les expectatives de qualsevol estratègia de comunicació política.

Anar al contingut