ANÀLISI

Laura Rosel: "L'estat espanyol estreny relacions amb Erdogan, un home que vol eliminar els kurds"

Pedro Sánchez podia haver aprofitat per condemnar el que Erdogan està fent amb els kurds

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

L'estat espanyol estreny relacions amb Turquia. Podria ser un titular més de la secció d'Internacional, però és molt més que això. Pedro Sánchez és a Londres, a la cimera dels 70 anys de l'OTAN, i ha aprofitat per acostar-se, fer-se fotos i reforçar aliances amb Recep Tayyip Erdogan, l'home que des de fa setmanes està bombardejant sense escrúpols el Kurdistan. Hi està causant centenars de morts i milers de desplaçats. És una ofensiva militar delirant, per a molts una operació de neteja ètnica.

Pedro Sánchez podria haver aprofitat per condemnar el que Erdogan està fent amb els kurds. Podria haver-hi marcat distàncies o almenys fer-li notar el malestar. Els Països Baixos, Alemanya i Itàlia ho han fet. Però el president espanyol ha preferit una encaixada de mans i el compromís de reforçar els interessos econòmics entre Madrid i Ankara.

Cadascú té el valors que té. I avui, l'estat espanyol, de la mà del seu màxim representant polític, s'ha situat obertament al costat d'un dirigent que fa servir les vides de milers de persones com a moneda de canvi (recordem l'amenaça d'obrir les portes als refugiats sirians que reté a cop de talonari perquè no entrin a Europa). Un home que vol eliminar els kurds, un poble de 5 milions de persones abandonat per la comunitat internacional. Per Espanya, també. Caldrà recordar-ho.

 

Anar al contingut