Laura Rosel: "L'emergència és tan gran que el marge d'error és estretíssim"
ANÀLISI

Laura Rosel: "L'emergència és tan gran que el marge d'error és estretíssim"

Diversos mitjans publiquen informacions molt preocupants sobre algunes decisions que el Ministeri de Sanitat ha pres des de l'inici de la crisi

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

La presa de decisions sota pressió sempre és més complexa. Posa a prova totes les habilitats de qui ha d'actuar. Moviments immediats, d'efectes immediats. Un error de càlcul pot resultar fatal, en segons quines circumstàncies, i això ofega.

La crisi de coronavirus genera una pressió sense precedents als polítics amb responsabilitats de govern. No ha de ser gens fàcil ser a la seva pell aquests dies. Tot i així es cometen errors. I d'importants. Avui, diversos mitjans publiquen informacions molt preocupants sobre algunes decisions que el Ministeri de Sanitat ha pres des de l'inici de la crisi.

Amb la centralització de les competències de Sanitat en mans del ministeri, tot el pes de les decisions i dels errors recau en la figura de Salvador Illa. Ell té la clau per decidir quin i quina quantitat de material sanitari es compra, i sobretot com es distribueix. Una fórmula que pretenia fer més àgil el sistema i que està resultant tot el contrari. Fregant el caos.

L'emergència és tan gran que el marge d'error és estretíssim.

Ha arribat un lot de tests ràpids que no serveixen. 9.000 proves a les escombraries. Amb els hospitals a un pas del col·lapse, els morts que es compten per centenars cada dia. Errors d'aquesta magnitud són un luxe que no ens podem permetre.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut