Pujada rècord de l'atur: 302.000 parats més i 834.000 feines destruïdes a l'estat al març
ANÀLISI

"La sotragada que el coronavirus suposarà en les nostres vides és d'un abast encara incalculable"

Pujada rècord de l'atur: 302.000 parats més i 834.000 feines destruïdes a l'estat al març

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Avui tenim damunt la taula les duríssimes dades de l'atur del mes de març: un indicador clar que el panorama econòmic que quedarà després de la pandèmia serà desolador.

La COVID-19 n'ha tingut prou amb dues setmanes per fulminar tots els llocs de treball que el mercat laboral espanyol havia recuperat al llarg dels dos últims anys. Aquest ja és el pitjor març de la història pel que fa a destrucció d'ocupació a l'estat espanyol. Com ja ho era pel que fa a mortalitat, ingressos hospitalaris, desacceleració, i tantes altres fites que s'estan assolint aquests dies de confinament per pandèmia.

A aquest ritme, el coronavirus amenaça de deixar Espanya, també Itàlia, en situació de zona catastròfica econòmica i social. Brussel·les, que s'ho veu a venir, ja fa anar la calculadora. Prepara un tractament de xoc per a quan les economies espanyola i italiana entri en pal·liatius: 100.000 milions d'euros. Una mena de pla Marshall a l'europea.

La garrotada del virus a l'economia és pitjor que la que va suposar fa una dècada l'esclat de Lehman Brothers. D'aquella, que crèiem que era la gran crisi de la nostra generació, encara no n'havíem fet net. Difícilment arribarem a fer net d'aquesta.

Anar al contingut