Laura Rosel: "El PP, VOX i Cs han fet un ús descarat del rei: l'han arrossegat cap a la dreta més rància"
ANÀLISI

Laura Rosel: "El PP, VOX i Cs han fet un ús descarat del rei: l'han arrossegat cap a la dreta més rància"

Això no canviarà si la Corona no fa res per desmarcar-se'n

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat
Segons Felip VI, la confirmació de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol ha estat "ràpida, breu, senzilla i sense dolor". Tot i que preveu i augura que "el dolor ve després".

Vuit mesos de bloqueig polític. Dues eleccions. 52 diputats de l'extrema dreta. I l'espectacle groller, vergonyant i estripat del debat d'investidura. Tot això, segons el cap d'estat, "senzill i sense dolor". Felip VI feia referència a la presa de possessió, que s'ha fet aquest matí al palau de La Zarzuela, però en definitiva deixa molt clar com es veuen les coses des de la Corona. Una talaia cada cop més allunyada del carrer, incapaç de connectar amb l'estat d'ànim de la gent, blindada sota capes de caspa, protocols, banderes i uniformes de qui ara alguns se n'intenten aprofitar. Una institució simbòlica, imposada durant la Transició, sobre la qual no es pot debatre en seu parlamentària ni demanar els ciutadans... i que ara, per acabar-ho d'enfangar, es converteix en la insígnia de la dreta més radical i desacomplexada dels últims anys.

El PP, VOX i Cs han fet un ús descarat de la figura del rei durant la investidura: l'han arrossegat cap a la dreta més rància i serà molt difícil treure'l d'allà. Sobretot, si la Corona no fa res per desmarcar-se'n i si les intervencions del monarca continuen sent tan lluïdes com les que ha fet últimament.

Anar al contingut