Laura Rosel: "El dret de protesta, desproporcionat o no, és un dels pilars de les democràcies"
ANÀLISI

Laura Rosel: "El dret de protesta, desproporcionat o no, és un dels pilars de les democràcies"

Pel president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, les protestes contra la sentència del judici del procés són una rebequeria

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Han passat onze dies des que el Tribunal Suprem va condemnar a 100 anys de presó els líders polítics i activistes de l'1 d'octubre.

Onze dies de protestes ininterrompudes. Onze dies amb milers de persones al carrer. Demà, es repetirà l'esquema. Està convocada una gran manifestació a Barcelona que aplega un centenar d'entitats i que aspira a mantenir viu el caràcter pacífic de les Marxes per la Llibertat de la setmana passada, allunyat de les escenes de disturbis, foc i violència de les nits.

Però, per la màxima autoritat judicial de l'Estat, tot això és en va: les protestes són una rebequeria. Així ho creu, literalment, Carlos Lesmes, el president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial. Diu que les persones que es manifesten des del 14 d'octubre exageren i que la protesta per la sentència és desproporcionada.

El dret de protesta, desproporcionat o no, és un dels pilars de les democràcies. El dret a una justícia independent, desproporcionada o no, també.

Que Lesmes menystingui i infantilitzi el malestar de milers de ciutadans amb aquest to deixa en molt mal lloc la cúpula judicial espanyola. Sobretot, després d'una sentència que condemna líders polítics i líders de l'activisme català a 100 anys de presó per un referèndum que no era vinculant.

Anar al contingut