Laura Rosel: "El discurs d'extrema dreta s'ha instal·lat en l'arena pública i molts ni l'han vist venir"
ANÀLISI

Laura Rosel: "El discurs d'extrema dreta s'ha instal·lat en l'arena pública i molts ni l'han vist venir"

Un Parlament autonòmic demanant la il·legalització dels partits que són majoria en un altre Parlament autonòmic

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

L'Assemblea de Madrid demana al govern espanyol que il·legalitzi immediatament els partits que atemptin contra la unitat d'Espanya. És a dir, els partits independentistes. "Separatistes", en el diccionari de PP, Cs i Vox, que són les tres formacions que han aprovat aquesta petició escabellada.

Un Parlament autonòmic demanant la il·legalització dels partits que són majoria en un altre Parlament autonòmic.

A la pràctica, la votació no implica res, perquè no obliga el govern espanyol. Però políticament, l'efecte és devastador: el Partit Popular i Ciutadans van a l'una, queden alineats amb el discurs d'extrema dreta de Vox.

Golejada de Vox. L'estratègia dels de Pablo Casado i Albert Rivera davant els de Santiago Abascal és un autèntic colador. Vox aconsegueix portar-los a camp propi i que assumeixin una doctrina radical.

Queden tres dies per a les eleccions generals, i diguin el que diguin les enquestes, Vox és imparable, treu rèdit de les ensopegades d'uns i la desorientació d'altres. No només ha aconseguit colar missatges racistes, masclistes i feixistes en el debat públic. Ara també veta periodistes i mitjans de comunicació. El discurs d'extrema dreta s'ha instal·lat en l'arena pública i els que ara s'exclamen ni l'han vist venir.

 

Anar al contingut