ANÀLISI

Laura Rosel: "Ara la Fiscalia demana 7 mesos de presó per a l'activista Tamara Carrasco"

Un exemple de la incapacitat de desjudicialitzar la política. Perquè les protestes al carrer -i la Tamara, sí, protestava- també són política

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

La Fiscalia demana 7 mesos de presó per a l'activista Tamara Carrasco per un suposat delicte d'incitació de desordres públics. La Fiscalia assenyala ara un missatge de veu de WhatsApp en què suposadament Carrasco "impartia directrius i consignes" per preparar accions de sabotatge... fa gairebé dos anys.

El cas de la Tamara Carrasco va ser el primer intent evident de vincular independentisme amb terrorisme. La Setmana Santa del 2018, quan els CDRs van fer talls de carreteres i van bloquejar peatges a diversos punts del país en protesta per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

La resposta de l'Audiència Nacional va ser implacable: pocs dies després, la Guàrdia Civil es desplegava, entre altres llocs, a Viladecans, per detenir Tamara Carrasco, acusada de rebel·lió i terrorisme.

Li van requisar un xiulet, cartells amb la paraula ''llibertat'', i caretes amb la cara de Puigdemont. La van tenir dos dies en mans de la Policia Nacional, incomunicada. Després, 13 mesos confinada a Viladecans. Però la causa es va anar desinflant, desinflant... i va acabar en una acusació per desordres públics.

Un cas que s'estira com un xiclet. Un malson per a la Tamara Carrasco. Un exemple de la incapacitat de desjudicialitzar la política. Perquè les protestes al carrer -i la Tamara, sí, protestava- també són política.

Anar al contingut