Laura Rosel: "Ara els fiscals insisteixen en la idea del penediment"
ANÀLISI

Laura Rosel: "Ara els fiscals insisteixen en la idea del penediment"

La Fiscalia rebutja els permisos i l'aplicació de l'article 100.2, tot i que estan avalats per criteris tècnics

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

La Fiscalia té la banya posada en la condemna dels presos independentistes. Com la tenia abans en el judici del Suprem. Abans, en l'1 d'octubre, el 20 de setembre i el procés. Ja en donava pistes aquell títol: "Más dura será la caída".

Ara els fiscals insisteixen en la idea del penediment, del reconeixement del delicte i de la reeducació dels nou condemnats per sedició. I rebutgen els permisos i l'aplicació de l'article 100.2, tot i que estan avalats per criteris tècnics: pels professionals competents.

L'impacte emocional que va tenir la imatge de Jordi Cuixart fa una setmana tornant a la seva empresa encara cou a la Fiscalia, que ara parla de "tercer grau encobert". Una valoració amb què posa en dubte la professionalitat d'un bon grapat de tècnics: els equips interdisciplinaris que integren les juntes de tractament de les presons i també, de passada, els membres dels jutjats de vigilància penitenciària.
 
Una ofensiva del ministeri fiscal a través de recursos i -ara també- articles d'opinió a diaris de difusió estatal, com El Mundo. El fiscal Zaragoza, un dels homes durs del judici del Suprem, assenta càtedra avui amb un escrit on avisa el govern de Pedro Sánchez que no convé reformar els delictes de rebel·lió i sedició. I que, en tot cas, si els toca, ha de ser a l'alça, per endurir-los, no per rebaixar-los, com vol el govern del PSOE i Unides Podem.

Zaragoza no s'està tampoc de valorar la sentència de Marchena en què condemnava a fins a 13 anys de presó els líders de l'independentisme. Disgustat perquè se'ls va sentenciar per sedició i no per rebel·lió, per uns actes que -insisteix- van ser un "cop d'estat en tota regla".

I d'aquí no en sortim.

Anar al contingut