Laura Rosel: "Aquest 'ho tornarem a fer' de la Guàrdia Civil arriba en el pitjor moment"

Mirada a la reacció dels comandaments dels Mossos, que han marxat abans d'hora de la celebració del dia de la Guàrdia Civil perquè consideren ofensiu el discurs del general Pedro Garrido, màxim representant del cos a Catalunya
Actualitzat

"Ho tornarem fer." Aquest cop no és l'independentisme qui ho proclama, sinó la Guàrdia Civil. En concret, els caps de la Guàrdia Civil en l'acte institucional de la patrona del cos a Catalunya i davant tota la cúpula policial estatal i catalana. Un discurs que ha ofès els Mossos i que ha desencadenat una crisi molt inoportuna.

Avui la Guàrdia Civil ha estat a punt de fer saltar pels aires la confiança que s'havia reconstruït a base de trobades i acostaments discrets però perseverants entre Mossos i policia espanyola. Puntada a puntada, els Mossos han treballat durant mesos per restablir unes relacions que havien quedat esberlades fa dos anys.

Aquest "ho tornarem a fer" de la Guàrdia Civil arriba en el pitjor moment, a les portes de la publicació de la sentència del procés, que serà una prova de foc per als Mossos.

La policia catalana s'hi juga molt. Per no dir que s'ho juga tot... la intervenció dels Mossos fa temps que és damunt la taula d'alguns despatxos.

Anar al contingut