ANÀLISI

Laura Rosel: "Aquest cop, Sánchez es trobarà més periodistes que no pas manifestants"

Pedro Sánchez torna a Catalunya per primer cop des de la investidura per asseure's formalment cara a cara amb Quim Torra, a Palau

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Serà una visita radicalment diferent de les últimes que Sánchez ha fet a Barcelona: la de la tardor, amb un membre del seu equip de seguretat armat amb un subfusell dalt del cotxe oficial quan sortien de l'Hospital de Sant Pau. O la de finals del 2018, amb la Llotja de Mar blindada per la policia per acollir-hi un consell de ministres simbòlic i el joc de les ponsèties a Pedralbes, amb protestes a la Diagonal.

Tot fa pensar que Pedro Sánchez es trobarà més periodistes que no pas manifestants, quan entri a la plaça Sant Jaume.

L'equip del president espanyol planteja la trobada amb la tàctica de l'aigua al vi. Tot un clàssic. La Moncloa rebaixa les expectatives sobre el contingut de la reunió avançant que no en sortiran amb acords, sinó amb percepcions: la principal, que hi ha voluntat d'acostar posicions. El que passarà és, per tant, la confirmació que es prepara un escenari per a un diàleg que està a punt d'arribar. Un escenari que alhora, per cert, el govern espanyol ha supeditat a última hora a l'aprovació dels pressupostos de l'Estat.

La principal preocupació per part de La Moncloa sembla, a hores d'ara, la reacció de Quim Torra i l'ús que pugui fer de la foto i la trobada amb Sánchez, en plena precampanya a Catalunya.

És evident. Han canviat molt les coses respecte a les últimes visites de Sánchez. Però n'hi ha algunes, per contra, que no han canviat gens ni mica.

Hi continua havent 9 persones empresonades per un procés polític, mitja dotzena de líders refugiats a l'estranger, i un miler llarg d'investigats per activitats vinculades a l'independentisme.

Anar al contingut