Laura Rosel: "Un cop més ha hagut de ser una víctima qui surti a parar els peus a un polític que es passa de frenada"

Álvarez de Toledo afirma que el moment polític actual és més difícil que quan ETA matava
Actualitzat

És un recurs habitual en campanya electoral, sobretot en les últimes convocatòries, que alguns candidats apugin el to. S'escalfen, busquen el titular o redacten els discursos amb la calculadora de vots al davant. Tant se val.

Que hi hagi tantes eleccions seguides converteix la vida política en una campanya electoral permanent i alguns polítics s'han oblidat d'abaixar el volum a les seves intervencions. En una entrevista al diari "El Correo", Cayetana Álvarez de Toledo afirma que "el moment polític actual és més dificil que quan ETA matava". Qualsevol que hagi viscut a l'estat espanyol quan ETA matava sap que la portaveu del PP al Congrés està exagerant.

Només cal escoltar els que de debò saben quin era el grau de dificultat quan ETA matava. Álvarez de Toledo, com han fet Pablo Casado, Lorena Roldan o d'altres abans, aprofita el dolor per intentar fer política barata: per desgastar l'adversari polític. "Abans el PP i el PSOE estàvem junts en el mateix bloc", afegeix en l'entrevista. Les lectures entre línies d'aquestes afirmacions són perilloses i són una irresponsabilitat, perquè creen un marc que és fals i perquè ofenen moltes persones.

Un cop més ha hagut de ser una víctima qui surti a parar els peus a un polític que es passa de frenada. Consuelo Ordoñez, del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite), no precisament proper a les tesis dels adversaris polítics del PP, li ha etzibat a Twitter: "On eres tu quan ETA matava?". Sense matisos. Això no és fer política.