Prevenció contra el coronavirus
Prevenció contra el coronavirus
ANÀLISI

Laura Rosel: "Alerta per l'arribada del coronavirus a Itàlia"

De la nit al dia, Itàlia s'ha convertit en el principal focus del virus al continent europeu

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

16 casos confirmats, 250 en observació i milers de persones --els veïns de 10 pobles-- confinades a casa almenys una setmana.

El govern italià demana calma, però després de comprovar els estralls que el virus està fent a la Xina i un cop confirmada la velocitat amb què s'han disparat les xifres al nord d'Itàlia, ara mateix hi ha de tot menys calma.

Fa setmanes que aquest brot acapara l'atenció dels mitjans, dels governs i de les autoritats sanitàries d'arreu del món. Hi ha casos en gairebé una trentena de països; concretamernt, en vint-i-vuit. S'han comptabilitzat 2.250 morts. L'hermetisme del país on va començar, la Xina, encara té conseqüències incertes. No se sap del cert de quina manera s'encomana, quin període d'incubació té, quina taxa de mortalitat ni, sobretot, com s'atura. La vacuna, en què treballen a contrarellotge diversos equips científics, encara trigarà mesos.

Veurem, ara, com se'n surt Itàlia del repte que suposa gestionar un problema de salut pública de primera magnitud com aquest. 16 persones infectades. A Barcelona, que no ha tingut cap cas, recordem-ho, es van perdre 500 milions d'euros.

Anar al contingut