Joaquim María Puyal, a la celebració dels 40 anys de LaTdP
Joaquim María Puyal, a la celebració dels 40 anys de LaTdP
#GràciesPuyal

L'adeu de Puyal vist pels oients

L'impacte de la decisió del mestre de deixar la transmissió dels partits del Barça va convertir l'etiqueta #GràciesPuyal en trending tòpic, amb centenars de missatges d'homenatge

Actualitzat

Per a molts la veu del futbol, Joaquim María Puyal ha anunciat que a partir de la temporada que ve no transmetrà els partits del Barça a Catalunya Ràdio.

Mestre de periodistes, comunicador incansable i activista per la llengua, Puyal, de 69 anys, és tot un referent i ha marcat un abans i un després en la manera de narrar el futbol. Va fer la primera transmissió d'un partit del Barça en català l'any 1976, i, des de fa més de tres dècades, és la veu del Barça a Catalunya Ràdio.

Puyal explicava a Mònica Terribas els motius de la seva decisió:

La notícia corria per les xarxes com la pólvora, amb centenars de missatges d'elogi, de tristesa i de records de bon futbol.

Molts oients han rememorat "l'estil Puyal" amb frases mítiques del mestre, frases que formen part no només de la història del Barça, sinó també de la memòria col·lectiva.

Molts oients valoren sobretot la seva defensa incansable de la llengua catalana:

Gerard Puentes recordava el discurs de Puyal quan va recollir el Premi Ondas a la trajectòria professional més destacada.

L'enyorança i el buit que deixarà Puyal en les transmissions han centrat una part important dels missatges:

La pregunta que tothom es formula ara és qui serà el successor del mestre. Sigui qui sigui, hi ha oients que es declaren "puyalistes" incondicionals:

Si vols compartir un record o un missatge sobre el comiat de Joaquim Maria Puyal, ho pots fer a Twitter, Instagram i Facebook, amb l'etiqueta #GràciesPuyal.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut