Joaquim Maria Puyal, nomenat "honoris causa" per la UAB

Joaquim Maria Puyal

Joaquim Maria Puyal

El consell de govern de la UAB ha aprovat el nomenament de les cinc persones que la Universitat investirà com a doctors "honoris causa". Entre els noms reconeguts destaca el de Joaquim Maria Puyal, narrador i productor executiu de "LaTdP". L'acte protocol·lari, que s'emmarca en el 50è aniversari de la UAB, es farà durant el pròxim curs. Puyal serà investit pel seu compromís amb la llengua catalana i la societat.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, Puyal va ser "el primer periodista que va reprendre les retransmissions radiofòniques en català d'un partit de futbol després de la Segona República, i va esdevenir així un factor de normalització essencial del català". El periodista ha narrat més de dos mil partits de futbol "i ha creat un llenguatge propi i una manera d'utilitzar la llengua en aquest gènere". El padrí de Puyal serà el catedràtic emèrit de l'Àrea de Periodisme, Miquel de Moragas.

Pel que fa a la resta de vessants, dins de l'eix de la llibertat d'expressió serà nomenada "honoris causa" l'advocada congolesa Caddy Adzuba; de la solidaritat, la investigadora Marie-Paule Kieny; de la identitat cultural, l'escultor Jaume Plensa, i, a l'eix del coneixement, la nord-americana Lisa Randall.