Els secrets del nou Dembélé
El francès viu la seva millor temporada al Barça, el seu rendiment ha crescut en tots els sentits, ja no es lesiona i res no és fruit de la casualitat
Els secrets del nou Dembélé
Ousmane Dembélé, en una imatge d'arxiu
LaTdT

Els secrets del nou Dembélé

El francès viu la seva millor temporada al Barça, el seu rendiment ha crescut en tots els sentits, ja no es lesiona i res no és fruit de la casualitat

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Copresentadora del programa "Onze" de TV3

@laiatudel
Actualitzat
TEMA:
Dembélé

Dembélé va tornar a ser decisiu fent in extremis el gol de la victòria contra el Valladolid que deixa el Barça a només un punt de l'Atlètic de Madrid. Diumenge, Laia Tudel va descobrir a la secció "Amb els ulls de...", a "LaTdT" algun dels canvis que han provocat la metamorfosi de Dembélé.

Viu el millor moment des de que va fitxar pel Barça, ara farà quatre anys, el 2017, i en l'horitzó té una renovació que el Barça vol tancar. És titular indiscutible amb el Barça, ha tornat amb gol a les convocatòries de la selecció francesa i està passant tota una temporada sense patir lesions greus. Sembla que ha superat el seu tendó d'Aquil·les particular.

Laia Tudel descobreix els secrets que hi ha al darrere de la nova i excel·lent versió del davanter francès

Els secrets del nou Dembelé
Dembélé embogeix amb el gol. Font: EFE

L'inici del canvi: l'alimentació

El canvi comença al novembre-desembre del 2018. S'organitza una reunió entre el Barça i el representant de Dembélé en què es dibuixa un pla per reconduir la situació del davanter francès. En aquesta reunió, tothom pren consciència que tenen un problema greu amb Dembélé i que s'ha d'actuar. El problema, bàsicament, passa pel descontrol de la vida personal i les lesions.

Per part de Dembélé, comença la recerca d'un cuiner. Pel camí, en cauen uns quants, fins que fitxen Anthony Audebaud, un cuiner francès que fa 12 anys que és a Catalunya i va treballar amb el xef Santi Santamaria. Des de llavors, encara el té i està molt content. El van contactar el desembre del 2018 per a un sopar privat, a Dembélé li va agradar i uns mesos després el va fitxar.

El xef Audebaud el que ha fet és posar horaris de menjars, que això li va demanar Dembélé i una dieta estudiada energèticament, adaptada al jugador. Estudien anàlisis biològiques de Dembélé i en funció de com està el cos adapten setmanalment el menjar. Sempre fan servir producte ecològic i de proximitat. Les verdures i la fruita, per exemple, són de la zona del Baix Llobregat. Compren molt "superaliment", com el bròquil, i també fruita vermella, que li agrada al jugador.

El cuiner és fix i disponible 24 h per a Dembélé. Treballa amb ajudant i entre tots dos supervisen els àpats que fa el francès.

Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé en una acció durant un partit

L'ajuda de Koeman i un nou (i eficaç) interlocutor

Amb això millora, però no prou, i aquesta pretemporada (agost 2020) es fa una reunió entre el Barça i l'agent de Dembélé. En aquesta reunió, hi participen l'staff de Koeman, els màxims responsables mèdics del Barça, Ramon Canal i Lluis Til, membres de l'àrea esportiva i el representant del jugador per seguir trobant la solució. L'agent del jugador posa sobre la taula un dels diagnòstics que té: creu que els entrenaments que es fan no ajuden el físic velocista de Dembélé.

Decideixen fitxar un entrenador d'atletisme francès, Salah Gaidi i un preparador físic que també ha treballat amb atletes, Jean-Baptiste Duault.

Des d'aquest estiu, Dembélé ha trobat un suport important al Barça: es tracta d'Albert Roca, el preparador físic de Koeman. Roca parla molt bé el francès i això va ajudar que connectés ràpidament amb el jugador. S'ha convertit en un dels seus homes de confiança. Des del primer dia, ha adaptat part dels entrenaments a les necessitats de Dembélé, entrenaments personalitzats que busquen traslladar els mateixos esforços i càrregues que fa durant un partit als entrenaments.

Renovació

Dembélé té un any més de contracte. El Barça va obrir converses per a la renovació abans de la moció de censura. Després de la dimissió de Bartomeu, s'aturen les negociacions i ara, aviat, tenen previst tornar-se a veure per seguir les negociacions. El Barça el vol renovar i saben que Dembélé ara està molt feliç al Barça i vol seguir. Però també són conscients que la Juve i el United apareixeran en escena amb ofertes potser superiors a les del club blaugrana.

ARXIVAT A:
Dembélé

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut