Tres bons vins per menys de 6 euros, segons Josep Roca
Trobar bons vins a preus raonables és possible (iStock)
La tarda de Catalunya Ràdio

Tres bons vins per menys de 6 euros, segons Josep Roca

Un d'ampolla, un de tetrabric i un vi a granel: les tres propostes del sommelier del Celler de Can Roca

Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

És possible trobar bons vins a un preu acceptable? Els nostres gastrònoms de capçalera, Toni Garcia Ramon i Òscar Broc, repten Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, que ens recomani tres vins "per a autònoms", o dit d'una altra manera, vins per quedar bé sense deixar-nos-hi el sou.

En aquest cas, Josep Roca es fixa en la presentació i posa sobre la taula tres formats diferents: un vi embotellat, un vi en tetrabric i un vi a granel, amb un denominador comú: un preu per a totes les butxaques.

Aquesta és la seva tria:

1. Vi d'ampolla

Amb ampolla, Roca recomana el Babalà del Celler Cooperatiu d'Espolla, un vi de garnatxa carinyena sorgit d'uns terrenys de pissarra i fet per pagesos d'aquesta zona de l'Alt Empordà.

"És realment un vi molt digne, molt ben fet, fermentat amb ciment, i que fa molta patxoca."

2. Vi amb tetrabric

La proposta del sommelier dels Roca es diu Vins de Pagesos i Pageses, un projecte liderat per en David Cargol i en Salvador Batlle des de l'Empordà però amb la voluntat d'arrossegar pagesos i pageses de la resta de Catalunya amb un objectiu: reivindicar el preu digne del vi com a aliment i introduir la gent al món del vi natural.

Es ven en format d'un bag-in-box de tres litres, a 15,43 euros, de manera que en sortirien 4 ampolles de 75 cl. A 3,85 euros.

"I és un macabeu magnífic, mig tacat amb notes de garnatxa i carinyena que li donen un color claret pujat, és com un negre lleuger, molt agraït de beure i molt fresc."

3. Vi a granel

O vi a doll triat. La proposta és el del Mas Molla, un vi que es pot trobar a la mateixa masia o en alguns mercats de la zona de Girona. Roca el vol posar en valor, no només per la qualitat sinó perquè és una reivindicació del saber ancestral dels pagesos antics i de la cultura remença. Podem triar des d'un vi rosat jove a 1,85 euros, a uns escumosos per 2,25 passant als 3, 5 i 8 euros que costen els vins de 8 anys de criança.

"Amb 3 o 5 euros tens un vi extraordinari d'unes varietats autòctones minoritàries d'un poble que és únic."

I això ho diu perquè estem parlant de Calonge, al Baix Empordà, on podem trobar fins a 22 varietats diferents de raïm.

"Es tracta de vins supereconòmics però carregats d'ètica, de consciència ecològica, de policultiu, de biodiversitat i, en definitiva, un exemple del que ha de ser fer vi avui."

ARXIVAT A:
Gastronomia

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut