Per començar, hem d'aclarir que el que molesta de l'aroma que puja pel celobert, quan t'estàs preparant un sempitern pa amb tomàquet, és l'enveja que et provoca que el veí s'estigui calçant unes untuoses, saboroses i saludables sardines! El concepte olor / pudor és subjectiu. La qüestió és que la sardina és barata... Per tant, podríem concloure que dir que les sardines fan pudor és de supremacistes, classistes i esnobs! Què n'hem de dir, de l'entrepà de sardines en conserva embolicat en paper de diari?  Tot i això, les sardines enllaunades el meu berenar ideal són magnífiques, a banda del gust, perquè gràcies a la maceració a la llauna et pots cruspir l'espina, rica en calci i, per tant, ideal per als que tenen intolerància o manies amb la lactosa. Les sardines en llauna, una alternativa que no deixa rastre d'olor a la cuina (iStock) Per tant, superat el complex de l'olor de les sardines, hem de menjar-ne perquè són un peix de proximitat i té un dels greixos més saludables que hi ha, ric en omega-3, que ens neteja les artèries, com un KH7 cardiovascular i ens ajuda a prevenir els infarts. Dit això, bàsicament, tenim dos sistemes per cuinar les sardines sense que facin gaire olor: El primer: sobre una paella, amb les sardines embolicades amb paper de plata. És a dir, una clàssica papillota. El segon: fetes al forn, posant les sardines en una reixa col·locada sobre una safata amb aigua. El greix que perd el peix va caient sobre l'aigua que n'absorbeix l'olor.   🐟 Sou capaços de cuinar sardines sense que facin olor? L'@adaparellada ha acceptat el challenge! https://t.co/e9ZlvDgV0W pic.twitter.com/FZC7CAqkqU La tarda de Catalunya Ràdio (@tardacatradio) September 7, 2022 I aquest és el quid de la qüestió: el greix! De sardines en mengem tot l'any, tot i que la millor temporada és del maig a l'octubre, quan són més greixoses però també més oloroses!