10 petits trucs que et faran la vida més fàcil
La tarda de Catalunya Ràdio

10 petits trucs que et faran la vida més fàcil

Si vols saber com congelar una cervesa molt ràpidament o evitar que et robin la bossa en una terrassa, Estel Solé i Anna-Priscil·la Magriñà t'ho expliquen

Hi ha situacions del nostre dia a dia que, per petites que siguin, ens fan perdre temps, ens entorpeixen o ens posen de mal humor. Aquesta llista completa de consells farà que la teva vida canviï cap a millor, i molt.

1. Els glaçons del congelador

S'acosta Nadal, i els glaçons es converteixen en imprescindibles en totes les celebracions. Després de la crisi d'escassetat de glaçons que es va viure fa uns mesos, cal anar ben preparats per si això torna a passar per Nadal.

Per conservar-los i que no s'enganxin entre ells i hagis d'estampar-los contra el marbre de la cuina per separar-los, Anna-Priscila Magriñà explica un truc infal·lible a "La tarda de Catalunya Ràdio":

"En lloc de guardar-los en la bossa de plàstic on venen de fàbrica, canvia-la per una bossa de paper."

El paper farà que s'absorbeixi la humitat restant de forma natural i, per tant, no s'ajuntaran els glaçons els uns amb els altres.

Glaçons de gel
Els glaçons embolcallats amb paper no s'enganxen (Canva)

Oblida't d'haver de donar cops amb els recipients que tens per la cuina per separar els daus de gel i que aquests es trenquin: Amb aquest truc, els glaçons es conservaran com el primer dia!

2. La beguda, ben freda

Ara ja tenim glaçons òptims, però no posaràs glaçons a la cervesa! Segur que alguna vegada has arribat a casa amb moltes ganes de veure-te'n una de ben freda, però no en tenies a la nevera. Anna Priscil·la Magriñà té la solució:

"Agafa un tros de paper de cuina mullat, embolica la llauna i posa-la al congelador. Si no tens paper de cuina, també pots utilitzar un drap."

Això farà que la temperatura de la llauna baixi molt més ràpid, i amb aproximadament uns quinze minuts ja estarà ben freda.

3. Botons pinçadors de funda i nòrdic

Posar la funda al nòrdic pot convertir-se en un dels moments més caòtics del canvi d'estació. Però quan aquest problema està superat, n'arriba un altre: mantenir el nòrdic dins la funda sense que es mogui.

Per això, Estel Solé presenta un petit objecte que t'ajudarà, i molt:

"Sembla una arracada gegant, però no ho és. Es tracta d'una mena de pinça que serveix per fixar el nòrdic amb la funda i que no balli d'una banda a l'altra."

Pinces pel nòrdic
Pinces per al nòrdic que eviten que balli dins la funda

4. El truc antirobatoris

Què fas quan vols anar a una terrassa per no haver de patir perquè et robin la bossa de mà? El següent consell és d'Anna-Priscila, que és de Reus i creu que a Barcelona la gent està més estressada del compte: "Això és apte per a la gent de ciutat, que no viu tan tranquil·la." El secret és simple però efectiu:

"Porto sempre un mosquetó a sobre. Lligo la motxilla o la bossa de mà a la cadira i ja no pateixo."

Mosquetó
Mosquetó per evitar que et robin la bossa de mà (iStock)

5. Per conservar el carregador del mòbil

Els carregadors de mòbil cada vegada són més cars, i encara passa més amb els mòbils d'alta gamma. Per evitar que se'ns trenqui abans d'hora, sobretot per la part que s'endolla al mòbil, que acostuma a ser la que es fa malbé, existeix el truc perfecte: la molla del bolígraf.

"Agafem la molla, l'enrosquem al voltant del cable, i aconseguim que aguanti una mica més."

6. El teclat de l'ordinador

Si el carregador del mòbil és d'aquelles coses que es trenquen cada dos per tres, l'altra són els suports que aixequen lleugerament el teclat dels ordinadors. Per evitar haver-te'n de comprar un de nou:

"Fes servir una pinça de pala abatible. Són aquestes pinces negres, normals i corrents que s'acostumen a utilitzar en les oficines. Les podem col·locar a sota del teclat i es converteixen en un suport."

Pinça abatible
Pinça abatible que normalment es fa servir per no perdre papers, però també tenen altres usos

7. Per encendre un foc sense pastilles químiques

Qui no s'ha trobat alguna vegada davant d'una llar de foc i el repte ancestral d'encendre foc? Si ens trobem en aquesta situació i no tenim o no volem fer servir pastilles químiques:

"Fes servir els Doritos, els ingredients ens ajudaran a animar la flama. Farà que el teu foc es mantingui durant més temps. Necessites encenedor, això sí."

8. Deixar coses a la gent... amb proves!

Tots hem deixat un llibre a un amic sabent que no ens el tornaria mai. Fins i tot per a aquest problema etern, hi ha una solució:

"No te'l tornarà mai i tu, amb els anys, hauràs oblidat a qui li havies deixat. Per evitar que això passi, fes una foto al teu amic amb l'objecte en concret. Si tens proves, sempre recuperaràs les teves pertinences!"

9. Trobar un objecte petit a casa

Un altre problema quotidià és perdre objectes molt petits com una arracada. Per trobar-los més fàcilment només ens cal un aspirador i una mitja:

"Agafem l'aspirador, traiem el raspall, posem una mitja que ja no fem servir a l'inici del tub succionador,  i a buscar!"

Aspirador
Amb l'aspirador podem trobar objectes petits, però cal evitar que se'ls empassi (Canva)

10. Fer un aspirador amb un assecador

Si amb l'aspirador a què has posat la mitja no en tens prou per accedir als racons més amagats de casa teva, prova d'agafar un assecador i quatre trastos que segur que tenim per casa:

"Només cal que tapeu la part de darrere de l'assecador amb una mascareta reutilitzada amb cinta adhesiva. Hi fem un nou bec amb un coll d'ampolla o bé amb el tub d'un rotllo de paper de vàter, i la part de darrere de l'assecador es converteix en aspiradora: Ideal per arribar a racons de brutícia acumulada!

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut